Dünya Fransa'da yolcu uçağı düştü

Fransa'da yolcu uçağı düştü

Paylaş
Fransa'da yolcu uçağı düştü

Fransa'nın güneyinde içinde yolcu ve mürettebat dahil 150 kişi bulunan bir yolcu uçağı düştü. Fransa Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'nın ayrı ayrı yaptığı açıklamalara göre, Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken düşen uçakta sağ kurtulan olduğu sanılmıyor. Uçağın sahibi Germanwings: Uçakta 67 Alman, 45 İspanyol, 2 Türk yolcu var. Ama çifte vatandaşlıklar nedeniyle bu rakamlar değişebilir

POSTA.COM.TR

Alman havayolu şirketi Lufthansa çatısı altında faaliyet gösteren ucuz biletli havayolu şirketi Germanwings'e ait bir Airbus yolcu uçağı Fransa'nın güneyinde Alpler üzerinde düştü. Uçağın, Fransa'nın Nice kentinin 100 kilometre kuzeyindeki Barcelonette kasabasına yakın bir bölgede düştüğü belirtildi.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer28799","28799","201503","28799-.jpg","1", "0","Fransa'da yere çakılan uçağın enkaz görüntüleri yayınlandı!");

GERMANWINGS: UÇAKTA TÜRKLER DE VAR

Uçağın sahibi Germanwings, kazadan yaklaşık 3 buçuk saat sonra yaptığı açıklamada, uçakta 67 Alman, 45 İspanyol ve 2 Türk yolcu bulunduğunu ancak çifte vatandaşlıklar nedeniyle bu rakamların değişebileceğini söyledi

Ancak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, bu açıklamadan önce, "Uçakta Türk var mı bilgimiz yok. Arkadaşlarımız araştırıyor. Olumlu ya da olu demişti.

Kaza haberi için helikopterle yola çıkan France 2 televizyonu muhabirinin, uçağın düştüğü bölge semalarından helikopterden çektiği fotoğraf:



İÇİNDE 150 KİŞİ VARDI

144'ü yolcu, 2'si pilot, 4'ü de kabin görevlisi olmak üzere içinde 150 kişi bulunan Airbus A320, İspanya'nın Barcelona kentinden Almanya'nın Düsseldorf kentine gidiyordu.



KALKIŞTAN 52 DAKİKA SONRA ACİL DURUM SİNYALİ VERDİ


Fransız yetkililer, uçağın Barcelona'dan kalkıştan 52 dakika sonra (radardan kaybolmadan yaklaşık 20 dakika önce) acil durum sinyali vermeye başladığını söyledi.

9525 sefer sayılı Barcelona-Düsseldorf uçağının, Fransa'nın Digne les Bains bölgesi yakınlarında yere çakılmadan önce yerel saatle 11.03'te (TSİ 12.03) radardan kaybolduğu ifade edildi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer28783","28783","201503","28783-278402.jpg","1", "0","İşte yolcu uçağının düştüğü bölge");



CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN: SAĞ KURTULAN OLDUĞUNU SANMIYORUZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Düşen Germanwings uçağında sağ kurtulan olduğunu sanmıyoruz" dedi. Hollande, uçağın, erişilmesi çok güç bir bölgede düştüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı'nın yanı sıra, Fransa Başbakanı Manuel Valls de, uçakta kimsenin sağ kurtulamadığının sanıldığını söyledi.

UÇAK 24 YAŞINDA

Uçaklar hakkında veriler yayımlayan airfleets.net sitesine göre, 24 yaşındaki uçağın 1991 yılından bu yana Lufthansa grubuna bağlı olarak uçuş gerçekleştirdiği belirtiliyor

GERMANWINGS İLK SAATLERDE TEYİT ETMEDİ

Bütün dünya basını uçağın düştüğü ve 150 kişinin öldüğü yönünde haberler yaparken, uçağın sahibi Germanwings yaklaşık 4 saat boyunca kazayı teyit eden bir açıklama yapmadı. Firma, olayın duyulmasından hemen sonra geçtiği kısa bilgi notunda, "Basında yer alan kaza haberleri konusunda henüz herhangi bir bilgiyi teyit edemiyoruz. Konuyla ilgili kesin bilgiler elimize ulaştıkça sizinle paylaşıyor olacağız" dedi. Germanwings, TSİ 16.00'da yaptığı açıklamada kazaya ilişkin bazı ayrıntılar verdi.