Gündem Fransız Konsolosluğu önünde zincirli eylem

Fransız Konsolosluğu önünde zincirli eylem

Paylaş
Fransız Konsolosluğu önünde zincirli eylem

Vekaletleri Fransız annelerine verilen çocuklarını göremediği için kendini konsolosluk önüne zincirledi

Vekaletleri Fransız annelerini verilen çocuklarını göremediğini söyleyen Rüstem Ezer, kendisini Fransız Başkonsolosluğu önündeki demirlere zincirledi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Rüstem Ezer (42), 18 yıl önce Fransa'ya giderek çalışmaya başladı. Bu sırada Fransız Laura Colleter (34) isimli bir kadınla evlendi. Çiftin Kayhan ve Evin isminde iki çocuğu oldu. Laura Colleter, ailesinin baskısı sonucu 2007 yılında Rüstem Ezer'den ayrılmak için boşanma davası açtı. Fransız mahkemesi çocukların velayetini anneye verirken, Ezer’in çocuklarını sadece 15 günde bir hafta sonları görebileceğine karar verdi. Ezer bir görüş günü çocuklarını İstanbul’a kaçırdı.

Fransız anne Laura Colleter yaptıkları araştırmalar sonucu, Rüstem Ezer'in çocuklarıyla yaşadığı adresi buldu. Bir süre adres çevresinde bekleyen Colleter, dışarıda oyun oynayan Evin'i alarak uzaklaştı. Kızının boşandığı eşi tarafından kaçırıldığını anlayan Ezer, hemen Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu ve yakalama emri çıkarılmasını sağladı. Colleter küçük kızı ile birlikte Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Paris uçağına binmek isterken yakalandı.

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR YURDA YERLEŞTİRİLDİ

Taraflar anlaşamayınca, iki çocuk Halkalı ve Eyüp'teki iki ayrı yurda yerleştirdi. Ezer de Gaziosmanpaşa 1. Aile Mahkemesi'nde velayet davası açtı. Ancak mahkeme çocukların anneye verilmesini karara bağladı. Çocuklar, Yargıtay'ın kararını vereceği güne kadar anneye teslim edildi. Fransız anne ve iki çocuk bir süredir Fransız Başkonsolosluğu'nda kalıyor.

DAHA ÖNCE DE EYLEM YAPMIŞTI

Çocuklarını göremediğini söyleyen Rüstem Ezer, daha öncede birçok kez, Beyoğlu'ndaki Fransız Başkonsolosluğu önünde eylem yapmıştı. Ezer, bugün başkonsolosluk önüne gelerek kendisini demirlerine zincirledi. Elinde çocuklarının fotoğraflarının bulunduğu bir döviz taşıyan Ezer, tüm çabalarına rağmen çocuklarını göstermediklerini tek isteğinin çocuklarını görmek istediğini belirtti. Rüstem Ezer, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından ikna edilemeyince konsolosluk önüne demir kesme makası getirildi.

Ezer, zincirin kesilmesinin ardından gözaltına alınarak Taksim Polis Merkezine götürüldü.

DHA