Dr. Haydar Dümen Frene basmayı öğrenin
HABERİ PAYLAŞ

Frene basmayı öğrenin

Haberin Devamı

Gençler cinselliği yaşamak için bazen hızlı koşuyor, çabuk yoruluyorlar. Halbuki cinsellik iki tarafın duygularına ve en önemlisi zamana bırakılmalı. Yavaş adımlar atın, yeri geldiğinde frene basın ki karşınızdakinin kalbini kırmayın, hayatınızın tadı kaçmasın...

BÖYLE SORU YOK!

Yüzlerce sevgilim oldu ama...

19 yaşındayım, yüzlerce sevgilim oldu ama toplasak 5 kişiyle birlikte oldum. Geneleve gitmedim, parayla ilişkiye girmedim. Sertleşme olmadan boşalıyorum, ne yapmalıyım?

CEVAP

Yüzlerce sevgili demek, her gördüğünü beğendin, kendi kendine onu sevgili ilan ettin demektir!!! Değerli okurum, ne yani, ülkede her köküne kıran mı girdi de kızlar çaresizlikten sıraya mı dizildi? Hayal güzel şeydir. Ama bazen insanı büyüklük kompleksine sürükler.

Bir biçimde kendini beğenme kimliği gelişir ki, kendine bakan herkesi hayran, gel dese geliverecek, hadi deyince öpücüğünü veriverecek bilir. Hayal hem güzel hem de tehlikelidir. Paralı ilişkiler için doğrusunu yapmışsın. Sertleşmeden boşalman da heyecan ve ortamın sana ihaneti olmuş. Bu da kızları kandırmanın ve vicdanın cezası olarak sana misafirliğe gelmiş.

Partnerim ağır laf söyledi

18 yaşındayım, 1 kez ilişkiye girdim. Boy kısalığından dolayı partnerim bana ağır laflar söyledi. Bunu her hatırladığımda kendimi kötü hissediyorum. Tedavisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, partnerine buradan ben bir ağır laf söylerim ki yaşamı boyunca unutamaz. Önce sen kim oluyorsun diye başlar, eksper misin diye devam ederim. Bundan sonra söyleceklerimin takdirini okurlarıma bırakıyorum, ne diyorlarsa onaylıyorum.

Değerli okurum, cinsellik santimetrelerle ölçülseydi krallar önde gider hesabına dönüşür, olay doğal sınırları aşar, başka alanlara dökülürdü. 10 santimin üstü normal işini yapar. Partnerinin de elini boş bırakmaz. Bilgi bakımından böyleleri ‘Kendileri muhtaç bir dede, nasıl akıl verirler herkese’ örneğinin komikliğini yaşarlar. Dert etme, ileride biz varız peşinde.

Erkek arkadaşım çok ısrarcı

20 yaşında kızım ve 4 yıllık bir ilişkim var. Erkek arkadaşım benimle ilişkiye girmek istiyor. Ben istemiyorum ama sürekli ısrar ediyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, 16 yaşında başladın sevişmeye, bu noktalara gelebileceğini hesap etmeli, olayı flört düzeyinde bırakmalıydın. Arkadaşınla kesinlikle evlenmeyeceksin. Bu benim yorumum değil, hayatın yorumu. Bir gün sen onu terk edeceksin. Ama bu işin faturasını da yine sen ödeyeceksin. Diyelim ki he dedin. Gerisi uzun, hayat yolunda topallayarak yürümeye benzer.

Bu kararı göze alabilene ne diyelim? Sevgili okurum, sevgilinin ısrar ettiği, senin sorduğu konu çok boyutludur. Aileler, iş, meslek nedeniyle yaşamın zorluklarına uzanan maratonun koşucularıyız. Arabamız kontrollü, ayakkabımız sağlam, nefesimiz yeterli olmalı ki sonu güzel bitsin, bizi mutlu etsin. Oysa sen şimdiden bunları harcamaya başlamışsın, hayıflanmam bunadır.

Neden zevk alamıyorum?

34 yaşındayım, 3 yıllık evli kadınım. Eşimle her gün ilişkiye giriyoruz ama ben zevk alamıyorum. O yüzden sürekli ilişkiye girmek istiyorum. Bunun sebebini öğrenebilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, ruh aç, beden iştahsız. Beklentilerini bulamadın. Durmadan kendini zorluyor, adeta sınava sokuyorsun. Ruhla, beden arasındaki dengeyi kuracak kişi eşin. Ona açılıp açılmadığını bilmiyorum ama bir uzmana gitmenizi öneriyorum.

Sertleşme olmadı

İlişkiye girmek istedim, penisim sertleşmedi. Normalde günde 1 kez mastürbasyon yaparım. İlişkiye gireceğim diye bir gün önce yapmamıştım. Sonra mastürbasyon yaptım, sorun yoktu. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, yapacağın şey mastürbasyonu bırakmak ya da ara vermek. Bünyen ona alıştı. İleride evleneceksin, eğer mastürbasyona devam edersen, büyük bir olasılıkla karın uyuduktan sonra banyonun yolunu tutacaksın! Ben sana tehlikeyi şimdiden haber veriyorum.

Penis kaç santim olmalı?

17 yaşındayım. Cinsel organımın boyu kaç santim olmalı?

CEVAP

Değerli okurum, 15 olursa çok iyi. Biraz altı da iyi, fazla üstü iyi değil. Neden sayı vermiyorum? Kafana takma diye. Bırak onu kendi haline. Doğa neylerse iyi eyler.

Orgazm olamıyorum

24 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye giriyoruz. Ama ben orgazm olamıyorum. Bu hep böyle mi devam edecek?

CEVAP

Değerli okurum, değişecek. Ne benim ne senin ne de eşinin elinde. Zamanın, ortamın ve senin ruh durumunun elinde. Sabırlı ol. ‘Acaba orgazm olacak mıyım?’ diye düşünürsen orgazm güçlüğü çekersin. Erkeğin birleşme süresi de önemli. Sana ruhsal sıcaklığı sağlayabiliyor mu? Ya da tek düze tempoda ve bencil mi?

Mastürbasyon yetmiyor

17 yaşın cinsellik için erken olduğuna karar verdim. Ama mastürbasyon beni kurtarmıyor. Psikolojim bozuluyor. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yazdıklarına aynen katılıyor, sana tekrar ediyorum. Geriye kalıyor yol. Yollar kaygan, nemli, çamur ve taşlı. Bu yollarda bu araba seni uzun süre güvencede götürmez. Çare: Frene bas, frene. Ufaktan ufaktan yol al. Çünkü direksiyon senin elinde.

Zar neden yırtılmadı?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdim. İlk ilişkide zarı yırtılmadı. İkincisinde kanama olmadı. Kız arkadaşımdan şüphelenmeye başladım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, nesinden şüpheleniyorsun? Evlenecek misin onunla? Bana göre hayır. Önünüzde çok büyük zaman engeli var. Bu tüm katılığıyla karşınıza çıkınca gerçeklerle daha çok yüzleşeceksiniz. Ayrıldığınızda vicdanın rahat edecek mi? Bu nedenle kuşkularını kınıyorum. Kızlık zarı esnekti, kanamadı.

Ya acı çekersem?

21 yaşında kızım. İlk ilişkide çok acı çektim. Şimdi ilişkiye girmeye korkuyorum. Psikolojim bozuldu. Ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, bu ortamda durumunun düzeleceğine inanmıyorum. Acı üzerine acı çekersen cinsellikten soğursun. Üstelik bekarsın. Tıbbi bir yardıma da durum uygun değil. Eğer birleşmeleri bir yana bırakıp arkadaşlığını sürdürerek zamana bırakırsan, zaman belki de olumlu koşulları ortaya koyacak.

Kızlar benimle olmuyor

18 yaşındayım. Penisim 20 santim. Kızlar benimle penisim çok büyük olduğu için ilişkiye girmek istemiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapma. Kızlar doğru yapıyorlar. Bu kız bolluğu da sizin aklınızı aldı iyice, beni de panikletti. Nasıl iş yani? Pazardan mal mı seçiliyor?

Nasıl uzatabilirim?

18 yaşındayım. Penisim 10 santim. Acaba nasıl uzatabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, 10 santim işini görür. Büyütme operasyonla ancak 1-2 santimle büyür. Bence ona da gerek yok.

Neden isteğim azaldı?

27 yaşındayım, 7.5 aylık hamileyim. Son 2 aya kadar cinselliği çok istiyordum. Şu an isteksizim. Eşim ise istekli. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, şu andan itibaren ilişkiyi keseceksiniz. Doğumdan sonra da 1.5 ay perhiziniz var. Gebeliğin bu dönemlerinde cinsel istek duyulmaması olabilir.

Kız arkadaşımı tatmin edebilir miyim?

18 yaşındayım. Penisim 12 santim ve sertleşmiyor. Sizce ilişkiye girip sevgilimi tatmin edebilir miyim?

CEVAP

Tabii edersin, tabii sertleşecek ama eğer söz dinlersen ve Hoca’nı da kırmazsan. Birkaç yıl daha bekliyiver oğlum. Tren kaçmıyor ki?

GÜNÜN SÖZÜ

Yürekle akıl boks maçı yaparsa ilk raundu yürek kazanır. Ya sonrası! H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder