Spor "Frig Vadileri Bisiklet Turu" başladı

"Frig Vadileri Bisiklet Turu" başladı

Paylaş
"Frig Vadileri Bisiklet Turu" başladı

Afyonkarahisar'ın turizm potansiyelinin ve Frig medeniyetinden kalma işlenmiş kaya, mağara ve anıt mezarların tanıtımına katkı sağlamak için düzenlenen bisiklet turu, bir grup yabancı sporcunun da katılımıyla başladı.

Valilik koordinatörlüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün sekreteryalığını yürüttüğü "Frig Vadileri Bisiklet Turu"nun başlaması dolayısıyla Anıtpark önünde tören yapıldı.

Haberin Devamı

Türkiye ile ABD, Kanada ve İran’dan yaklaşık 300 bisikletçinin katıldığı tur, Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatıldı.

Uzunluğu yaklaşık 150 kilometre olan tur kapsamında İscehisar ve İhsaniye ilçe merkezleri ile Gazlıgöl beldesinden geçecek bisikletçilerin yarın yeniden başlangıç noktasına ulaşmasıyla organizasyon sona erecek. Katılımcılar, tur boyunca Frig ören yerleri ile kırsal yaşamı görebilecek.

Balkanlıoğlu, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Frig vadilerinin, sadece Türkiye’nin değil dünyanın tarihi değerleri arasında bulunduğunu söyledi.

Vadilerin tanıtımı için pek çok etkinlik gerçekleştirildiğini, bisiklet turunun da bunlardan biri olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Kentimiz, Frig vadileriyle birçok değerli esere sahip ancak bunu bazı Afyonkarahisarlıların bile gidip görmediğine şahidiz. Bir vadi boyunca paha biçilmez eserlere sahibiz. İşlenmiş kayalar, mağaralar ve anıt mezarlar var ama bunları birçok insan bilmiyor. Bunların tarihte kalıp bilinmemesi ve yok olması bizi çok üzer. Bunun için çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir’in bulunduğu Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliğimiz var. Bu birlik aracılığıyla da çeşitli etkinlikler yapılıyor."