Ekonomi FT: Atina cesaret oyunu oynuyor

FT: Atina cesaret oyunu oynuyor

Paylaş
FT: Atina cesaret oyunu oynuyor

Financial Times'a göre, ya Atina ve kurtarıcıları birkaç gün içinde anlaşacak ya da Yunanistan temerrüde sürüklenecek

Yunanistan'da borç krizi yeni bir aşamaya geçti.

Haberin Devamı

Financial Times'a göre, ya Atina ve kurtarıcıları birkaç gün içinde anlaşacak ya da Yunanistan temerrüde sürüklenecek.

Yunanistan'da beklenen kabine revizyonu gerçekleşti. Başbakan Yorgo Papandreu, Yorgo Papaconstantinou'yu Maliye Bakanlığı görevinden alarak, yerine Savunma Bakanı Evangelos Venizelos'u getirdi. Papaconstantinou yeni kabinede Çevre Bakanı olarak görev alacak.

Kabinedeki revizyona rağmen Partisinden karşıt seslerin yükseldiği ve binlerce insanın sokaklara döküldüğü bir ortamda, Papandreu'nun başarılı olacağının garantisi yok.

Yunanistan için planlanan ikinci yardım paketi sonbahara kalabilir. Reuters’a konuşan Alman bir hükümet kaynağı, anlaşmanın tamamlanması için muhtemelen Eylül ayına kadar beklemek gerekeceğini söyledi. Haber kaynağı, yardım paketinin kilit unsurları üzerinde gelecek haftalarda anlaşmaya varılmasını beklediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Avrupa Komisyonu, Yunanistan’a yardım etme konusunda hızlı davranmak istiyor. Avrupa Komisyonu'nun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, yardım görüşmelerinin beklenenden uzun süreceğini ancak 11 Temmuz’a kadar bir sonuca ulaşmanın yerinde olacağını söyledi.

Rehn, AB ile IMF’nin 12 milyar Euro'luk beşinci kredi dilimini Temmuz başında serbest bırakacağını öngördü.

(ntvmsnbc)