Gündem Fuhuş gözaltısında LYS

Fuhuş gözaltısında LYS

Paylaş
Fuhuş gözaltısında LYS

Diyarbakır'da yakalanan fuhuş çetesinin elemanı polis gözetiminde üniversite sınavına girdi

Diyarbakır'da ’Hanımağa Sarı Hülya’ diye tanınan Mecbure İ.’nin elebaşılığını yaptığı fuhuş çetesine yönelik düzenlenen operasyonda 3 kişi tutuklandı. Tutuklanan arasında bulunan İbrahim T., poliste gözaltında bulunduğu sırada polis gözetiminde üniversite sınavına girdi.

Diyarbakır Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, kentte fuhuş çetesine yönelik çalışma başlattı. Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan izinle teknik takip ve izleme sonuncu kentte ’Hanımağa Sarı Hülya’ lakabıyla tanınan 57 yaşındaki Mecbure İ., 30 yaşındaki Çiğdem A., ve üniversite öğrencisi 30 yaşındaki İbrahim T’nin genç kızları zorla fuhuşa sürükleyip para karşılığı erkeklere sattıklarını belirledi.

Daha önce poliste fuhuş yaptırma gerekçesiyle çok sayıda kayıtları bulunan şüphelilerin genç kızlara saati 800 TL karşılığında fuhuş yaptırdığı belirtildi.

Haberin Devamı

Polis, aralarında otellerin de bulunduğu 5 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenleyerek aralarında işadamlarının da bulunduğu 12 kişiyi gözaltına aldı. Polis, 6 işadamını ifadesini aldıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bıraktı.

Gözaltında bulunan ve fuhuş çetesinin önde gelen isimlerinden olduğu belirtilen İbrahim T. polislere geçen pazar günü üniversite sınavına gireceğini belirterek, bu konuda yardımcı olmalarını istedi. Bunun üzerine İbrahim T., polis gözetiminde sınava girdi. Polisteki sorgularının ardından 6 kişi, ’Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt adına eylem yapmak, eylemler kapsamında fuhuş için yer temini sağlamak, zorla fuhuş yaptırmak’ suçlamasıyla adliyeye sevkedildi. Şüphelilerden ’Hanımağa Sarı Hülya’ lakaplı Mecbure İ., Çigdem A., ile İbrahim T., tutuklanırken, fuhuşa zorlandığı belirtilen 3 kadın ise, serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Canan ALTINTAŞ/ DİYARBAKIR, (DHA)