Gündem Fuhuşa büyük darbe

Fuhuşa büyük darbe

Paylaş
Fuhuşa büyük darbe

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince 8 aylık döneminde düzenlenen fuhuş operasyonlarında gözaltına alınan 1933 kişi arasında yer alan 1036 kadından 511'inde cinsel yolla bulaşan hastalıklar tespit edildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliğine bağlı ekiplerce bu yılın Ocak-Ağustos ayları arasında, kent genelinde fuhuş yapıldığı tespit edilen 43 otel, 54 disko-bar, 15 masaj salonu ile 225 ev ve iş yeri olmak üzere 337 mekana operasyon düzenledi.

Polislerce operasyon düzenlenen bu adresler arasından 34 otel, 34 disko-bar, 12 masaj salonu ve 184 ev ve iş yeri hakkında fuhuş yapıldığı gerekçesiyle idari işlem gerçekleştirildi.

Söz konusu baskınlar sırasında 1933 kişi yakalanırken, bu kişilerden 464’ü gözaltına alınarak emniyete götürüldü ve haklarına yasal işlem yapıldı. Emniyette işlemleri tamamlanan bu kişilerden 143’ü "fuhuş yaptırmak ve fuhuş yapmak için yer temin etmek", 6’sı "insan ticareti yapmak", 42’si de "fuhuş yaptırmak amacıyla kurulan suç örgütlerine üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

4 SUÇ ÖRGÜTÜ TESPİT EDİLDİ

Yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan kişilere ilişkin yapılan araştırmalarda ise 289’u fuhuş, 4’ü insan ticareti, 4’ü de suç örgütü olmak üzere 297 olay aydınlatıldı.

Fuhşa karşı düzenlenen operasyonlar çerçevesinde gözaltına alındıktan sonra hastaneye sevk edilen 1036 kadından 511’inin çeşitli hastalık taşıdıkları tespit edilirken, yakalanan bu kadınlardan 480’i Yabancılar Şube Müdürlüğündeki işlemleri yapıldıktan sonra sınır dışı edilerek ülkelerine gönderildi.