Spor Fulham, tarihinde ilk kez finalde

Fulham, tarihinde ilk kez finalde

Paylaş
Fulham, tarihinde ilk kez finalde

Fıfa kokartlı hakem Cüneyt Çakırın yönettiği maçta Fulham, Hamburg'u eleyerek finale yükseldi

UEFA Avrupa Ligi yarı final maçlarında İngiliz ekibi Fulham ile İspanyol temsilcisi Atletico Madrid finale adını yazdırdı.

Haberin Devamı

Anfield Road Stadı’nda oynanan maçta Liverpool, 44. dakikada Aquilani’nin attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. İlk karşılaşmayı Atletico Madrid aynı skorla kazandığı için karşılaşmada uzatma dakikalarına gidildi.

95. dakikada Benayoun ile 2-0’lık skor üstünlüğü sağlayan "Kırmızılar", 102. dakikada Forlan’ın golüne engel olamayınca kupaya veda etti.

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır’ın yönettiği gecenin diğer maçında ise Fulham, golsüz berabere biten maçın rövanşında Almanya’nın Hamburg takımını ağırladı.

Alman temsilcisi, karşılaşmanın 22. dakikasında Petric’in golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Mücadelenin 69. dakikasında Davies ile eşitliği sağlayan evsahibi takım, 76. dakikada Gera ile 2-1 üstünlüğü yakaladı ve skor avantajını koruyarak adını finale yazdırmayı başardı.

Haberin Devamı

UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde ilk kez finale yükselme başarısını gösteren Fulham, (E) Grubu’ndan 2. olarak çıktıktan sonra sırasıyla Shakhtar Donetsk, Juventus, Wolfsburg’u eledi.

İspanyol temsilcisi Athletico Madrid ise finale gelene kadar Galatasaray, Sporting Lizbon ve Valencia’yı kupanın dışında bıraktı.

Kupada final maçı 12 Mayıs Çarşamba günü Almanya’nın Hamburg kentinde oynanacak.

Yunus Kaymaz / (A.A)