Magazin Funda Ersin kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü?

Funda Ersin kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü?

Paylaş
Funda Ersin kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü?

Yeşilçam oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Funda Ersin hayatını kaybetti. Sanatçının ölüm haberini yine Onur Akay duyurdu. Peki, Funda Ersin kimdir?

Özellikle Yeşilçam sanatçılarının ölüm haberini duyuran ve adı bu nedenle "Felaket tellalı"na çıkan Onur Aky bir üzücü haber daha verdi. Akay Yeşilçam oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Funda Ersin'in yaşamını yitirdiğini duyurdu. Ses sanatçısı Onur Akay, “Mesleğine aşıktı ama küstürülmüştü” başlıklı bir yazı yazan Akay, “1974 yılında Ediz Hun ve Hale Soygazi’nin başrol oynadığı ve Münir Özkul’dan Adile Naşit’e kadar efsane oyuncuların yer aldığı, ‘Gariban’ isimli filmde rol alarak Yeşilçam’a giren ve bir dönem Yeşilçam’da adından söz ettiren usta oyuncu Funda Ersin’i, maalesef bu sabah kaybettik.” dedi. Bu gelişme sonrası Funda Ersin hakkındaki bilgiler araştırma konusu oldu.

Haberin Devamı

FUNDA ERSİN KİMDİR?

Çok sayıda filmde rol alan sinema sanatçısı Funda Ersin, Yeşilçam’a küsmüş ve sinemayı bırakmıştı. Aktif olduğu yıllarda Cüneyt Arkın, Fatma Girik, Müjde Ar, Tarık Tarcan, Orhan Gencebay, Zekai Tunca, Özay Gönlüm ve Fulden Uras gibi isimlerle kamera karşısına geçen Ersin, Tarık Tarcan’la ‘Heykel’ isimli filmde başrolü paylaşmıştı ve Heykel, 1. Brüksel International Film Festivali’nde üçüncülük ödülüne layık görülmüştü.