Spor Futbol artık 3 boyutlu

Futbol artık 3 boyutlu

Paylaş
Futbol artık 3 boyutlu

Premier Lig'de bu hafta sonunda yapılacak Arsenal-Manchester United maçı, 3 boyutlu olarak canlı yayınlanan ilk spor karşılaşması olacak

Uzun süredir 3 boyutlu yayınlar üzerinde çalışan İngiliz Sky Sports kanalı, pazar günü oynanacak maçı 3 boyutlu olarak canlı yayınlayacağını açıkladı.

Kanalın açıklamasında, daha önce İngiltere ve ABD’de kapalı devre olarak 3 boyutlu yayınlar yapıldığı, ancak Arsenal-Manchester United maçının İngiltere ve İrlanda’da seçilen barlardaki dekoderler aracılığıyla normal uydu sistemi üzerinden izlenebileceği belirtildi.

Açıklamaya göre, futbolseverler seçilen 9 "pub"da, özel gözlükleri takarak bu maçı 3 boyutlu ve canlı izleyebilecek. Kanal, bir süre bu seçilen yerlerin üyelerine hizmet vereceğini, daha sonra herkesin bu hizmetten faydalanabileceğini ve her hafta bir Premier Lig maçının 3 boyutlu ve canlı yayınlanacağını bildirdi.

Sky Sport yöneticisi Darren Long, geçen hafta yaptığı açıklamada, uzun süredir 3 boyutlu yayınlar üzerinde çalıştıklarını, yıl sonundan önce evlerde ve barlarda Premier Lig maçlarının 3 boyutlu izlenebileceğini söylemişti.

ABD’de de spor karşılaşmalarının canlı yayınında üç boyut hizmetine ESPN’in Dünya Kupası yayınlarıyla Haziran ayında geçilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı