Spor Futbol maçları Facebook’ta mı yayınlanacak?

Futbol maçları Facebook’ta mı yayınlanacak?

Paylaş
Futbol maçları Facebook’ta mı yayınlanacak?

Farklı teknolojik mecralarda var olmak isteyen Facebook, maç yayınları için teklifte bulunacağını açıkladı. Bu alandaki ilk girişimini Premier Lig için yapmayı planlayan Facebook bakalım hangi lig maçlarını yayınlayacak? İşte detaylar...

Maçların yayın haklarını almak için birçok marka yarışıyor. Yeni bir haberle Facebook’ta artık bu rekabetin içinde olacak. Bu rekabet için Facebook’un dışındaki bir diğer dev aday da Amazon. İki dev teknoloji markasının maç yayınları için girişimlerinde son durum ne? İşte ayrıntılar…

PREMIER LİG FACEBOOK’TA MI OLACAK?


Manchester United’ın Asbaşkanı Ed Woodward tarafından yapılan açıklamaya göre iki firma da İngiltere Premier Lig’in yayın haklarını satın alabilmek adına teklif hazırlamaya başladı.

AMAZON’DA ADAYLAR ARASINDA


Öncelikle belirtelim ki bu yayın hakları yalnızca bazı ülkeleri kapsayacak. Örneğin Amerika Birleşik Devletleri’nde 2022 yılına kadar NBC dışında hiçbir kanal ya da internet sitesi bu maçları canlı yayınla aktaramayacak.

Şimdilik bu iki büyük markanın da nasıl bir teklif ile geleceği bilinmiyor. Eğer Facebook ya da Amazon, İngiltere Premier Lig’in yayın haklarını alabilirse İngiltere’de bu iki şirketten başka biri yayın yapamayacak.

Haberin Devamı