Spor Futbola Anadolu damgası

Futbola Anadolu damgası

Paylaş
Futbola Anadolu damgası

Ziraat Türkiye Kupası'nı Trabzonspor'un, lig şampiyonluğunu da Bursaspor'un kazanmasıyla çifte kupa 26 sezon sonra İstanbul dışına çıktı

Türk futbol tarihinde birçok lig ve kupa şampiyonluğu bulunan İstanbul’un güçlü ekiplerinden Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, 26 sezon sonra kupa ve ligde şampiyonluğu sevinci yaşayamadı.

Trabzonspor’un en son 1983-84 sezonunda lig şampiyonluğunu ve Türkiye Kupası’nı kazanmasının ardından hem lig hem de kupa şampiyonluğunda imzası bulunan İstanbul takımları, uzun süre sonra sezonu kupasız kapadılar.

FENERBAHÇE’YE KARŞI MÜCADELE

Trabzonspor ve Bursaspor, Fenerbahçe önünde mutlu sona ulaşan takımlar oldular. Trabzonspor, 5 Mayıs’ta yapılan Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde, GAP Arena Stadı’nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek kupayı elde eden taraf olmuştu.

Bursaspor’da, ligi 75 puan ile Fenerbahçe’nin 1 puan önünde şampiyon olarak tamamlayarak lig tarihindeki ilk şampiyonluğunu yaşadı. Trabzonspor, dün akşam Fenerbahçe karşısında aldığı 1-1’lik beraberlikle Bursaspor’un şampiyon olmasında önemli rol oynadı.

KUPAYLA BAŞLAYACAKLAR

İstanbul dışındaki Anadolu takımları gelecek sezona da kupayla başlayacaklar. Ağustos ayında Trabzonspor ile Bursaspor, Süper Kupa mücadelesinde karşı karşıya gelecekler.

AA

Haberin Devamı