Türkiye (Son Dakika) Futbolculara kadın pazarlayan çete

Futbolculara kadın pazarlayan çete

Paylaş
Futbolculara kadın pazarlayan çete

Mersin ve Konya'da yabancı uyruklu 18 kadına zorla fuhuş yaptırdıkları ve ünlü futbolculara pazarladıkları iddia edilen 29 sanığın yargılaması 3 yılda sonuçlandı

Yapılanma içinde olan çetenin, yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı bilgisi üzerine harekete geçen polis, 7 ay süren teknik takip sonucu 16 Kasım 2008’de, Mersin ve Konya’da eş zamanlı 30 adrese baskın düzenledi.

Aralarında doktor, avukat ve öğretmenlerin de bulunduğu Gürcistan, Ermenistan ve Özbekistan uyruklu 8’i yabancı uyruklu 18 kadın kurtarıldı. Kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen ve aralarında yabancı uyruklu kadınların da bulunduğu 8’i kadın toplam 29 kişi yakalandı.

ÇOCUK BAKICISI TUZAĞI

İnternet üzerinden çocuk bakıcısı ilanı vererek tuzağa düşürdükleri yabancı uyruklu kadınları Türkiye’ye getirip, daha fazla kalabilmeleri için bazı çete üyeleri ile resmi nikah yaptıktan sonra fuhuşa zorladıkları iddia edilen şüpheliler, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 27’si tutuklanırken, 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"FUHUŞU BIRAK, BENİMLE YAŞA"

Yapılan soruşturmada 29 kişi hakkında ’çete kurmak, çeteye üye olmak, zorla fuhuş yaptırmak ve insan ticareti’ suçlarından dava açıldı. Davanın iddianamesinde, teknik takip sonucu, ünlü futbolcuların da telefon dinlemelerine takıldığı ortaya çıktı.

Türk vatandaşı olup Mertol Karatay ismini alan Brezilyalı futbolcu Batista’nın da Konyaspor’da oynarken bir hayat kadınına "Fuhuş yapmayı bırak. Benimle yaşa" teklifinde bulunduğu bu kayıtlarda yer aldı.

KARAR 3 YILDA VERİLDİ

Mahkeme heyeti, 3 yıl süren yargılama sonunda örgütün lideri Uğur Kılıç ile yardımcısı olduğu ileri sürülen Adnan Yağlıoğlu’ya 5 kadına ’zorla fuhuş yaptırma’ suçundan toplam 24’er yıl 9’ar ay hapis ve 165’er bin lira adli para cezası verdi.

Aynı suçtan, diğer sanıklardan 3’üne 15’er yıl 9’ar ay hapis ve 105’er bin lira adli para, 8 sanığa 13’er yıl 6’şar ay hapis ve 90’ar bin lira, bir sanığa 11 yıl 3 ay hapis ve 75 bin lira adli para, 3 sanığa 9’ar yıl hapis ve 60 bin lira adli para, bir sanığa 6 yıl 9 ay hapis ve 45 bin lira adli para, 11 sanığa da 4’er yıl 6’şar ay hapis ve 30 bin lira adli para cezası verildi.

Ayrıca Uğur Kılıç’a suç örgütü kurmaktan 4 yıl, diğer sanıklar da suç örgütüne üye olmaktan 2’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan 6’sına ’insan ticareti’ suçundan da 10’ar ay hapis ve 40’ar bin lira adli para cezası verildi.

20 TAHLİYE

15’i yargılama aşamasında tahliye olan sanıklardan 5’i de karar duruşmasında, aldıkları ceza ve tutuklulukta geçirdikleri süreden dolayı tahliye edildi.

Sanıklar Uğur Kılıç, Adnan Yağlıoğlu, Kadir Yılmaz, Sefa Taşoğlu, Irma Mjavanadze, Kiraz Kurnaz ve Sevgi Çelik’in ise tutukluluklarının devamına karar verildi.

Mehmet KAYMAK/DHA

Haberin Devamı