Spor 'Futbolcuların yaptığı embesillik'

'Futbolcuların yaptığı embesillik'

Paylaş
'Futbolcuların yaptığı embesillik'

Fransa Milli Takım Teknik Direktörü Raymond Domenech, futbolcuların antrenmanı boykot etmesini "embesillik" olarak nitelendirdi

Dünya Kupası A Grubu son maçında ev sahibi Güney Afrika ile karşılaşacak olan Fransa'da teknik direktör Raymond Domenech antrenmanı boykot eden futbolcuların sert bir şekilde eleştirdi.

Oyuncularının eylemini "embesillik" olarak değerlendiren Fransız teknik adam, federasyonun kendisine hakaret eden Anelka'nın gönderme kararının arkasında olduğunu söyledi.

Önceden oyuncularının hayal kırıklığını anladığını söyleyen tecrübeli çalıştırıcı ağız değiştirdi. Domenech, "Onları bu yaptıklarının adı konulmamış bir cinnet hali, embesillik ve aptallık olduğuna ikna etmeye çalıştım ama engel olamadım" diye konuştu.

Antrenmanda futbolcuların yazdığı bildiriyi neden okuduğunu da açıklayan Fransız teknik adam, "Bir noktada bu maskaralığı durdurmaya karar verdim. Fransızların yaşananları bilmeye hakkı var diye düşündüm ve oyuncularımın yazdığı bildiriyi alıp okudum. Yoksa hiçbir şekilde bu davranışı desteklemiyorum" ifadelerini kullandı.

GİDECEK DİĞER FUTBOLCULAR

Öte yandan antrenman boykotu ile ilgili bir yorum da Fransa Futbol Federasyonu sekreteri Henri Monteil'den geldi. Monteil, eylemin elebaşlarının gereken cezaları alacaklarına dikkat çekti.

Montreil birkaç futbolcunun daha takımdan gönderileceğini ifade etti ve, "Birkaç oyuncu daha var. Bir daha hiçbir Dünya Kupası'nda oynayamayacaklar. Bu oyuncular Anelka'nın arkadaşları William Gallas, Eric Abidal ve belki de Thierry Henry" şeklinde konuştu.

JOHANNESBURG/DHA

Haberin Devamı