Spor Futbolda Hiddink dönemi sona eriyor

Futbolda Hiddink dönemi sona eriyor

Paylaş
Futbolda Hiddink dönemi sona eriyor

Hollandalı teknik direktör, sezon sonunda kariyerini sonlandıracağını açıkladı

(A) Milli Futbol Takımı’nı da bir dönem çalıştıran Hollandalı teknik direktör Guus Hiddink, sezon sonunda kariyerini sonlandıracağını açıkladı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) internet sitesinde yer alan habere göre, 66 yaşındaki teknik direktör, 30 yıllık kariyerine sezon sonunda nokta koymayı planlıyor. Hollandalı teknik adamın, kariyerinin doruk noktasına PSV Eindhoven’ı 1988 Avrupa Kupası şampiyonluğuna taşıdığı zaman ulaştığı belirtilen haberde, "Halen Anji Mahaçkale’yi çalıştıran Hollandalı teknik adam, takımını UEFA Avrupa Ligi’nde grup birinciliğine taşıdı" denildi.

Haberde, Hiddink’in şu ifadelerine yer verildi:
"Sezon sonunda kariyerimi sonlandıracağım. 66 yaşında biri olarak yeterince çalıştığımı düşünüyorum. Ancak ne yapacağıma henüz karar vermedim. Sanırım genç oyunculara ve teknik direktörlere danışmanlık yapacağım. İnsanlara, futbolda karşılaştıkları sorunlarla nasıl başa çıkabilecekleriyle veya kariyer planlamalarıyla ilgili dersler vermek istiyorum. Bunlar kulağa hoş geliyor. Kariyerimi bitirdikten sonra boşluğa düşmek istemiyorum."

Bir dönem Fenerbahçe’yi de çalıştıran Hiddink, Valencia, Real Madrid, Real Betis ve Chelsea gibi takımların aralarında bulunduğu birçok takımda görev yaptı. Hollandalı çalıştırıcı, ay-yıldızlı takımın yanı sıra, Hollanda, Avustralya ve Rusya Milli Takımlarının da teknik direktörlüğünü yaptı.

AA

Haberin Devamı