Spor Futbolda yayın ihale süreci başladı

Futbolda yayın ihale süreci başladı

Paylaş
Futbolda yayın ihale süreci başladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig ile 1. Lig'in gelecek 4 sezon için yayın haklarını kapsayan ihalede resmi süreci başlattı

TFF ihaleye, Süper Lig ve 1. Lig’in gelecek 4 sezon için naklen yayın haklarını kapsayan (A), özet yayın haklarını kapsayan (B) ve mobil yayın haklarını kapsayan (C) olmak üzere üç ayrı paket çıkarırken, yayın haklarının devrine ilişkin ihalenin kapalı zarf usulüyle gerçekleştirileceği belirtildi.

A PAKETİ'NİN MUHAMMEN BEDELİ 214 MİLYON DOLAR

Yapılan açıklamada, her iki ligin 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarındaki yayın haklarının 3 ayrı paket halinde devredilmesinin planlandığı kaydedilirken, (A) paketine ilişkin muhammen bedelin 214 milyon 300 bin ABD Doları, (B) paketine ilişkin muhammen bedelin 40 milyon 200 bin ABD Doları, (C) paketine ilişkin muhammen bedelin ise 13 milyon 400 bin ABD Doları olduğu ifade edildi.

Ayrıca, açıklanan muhammen bedeller ve ihale neticesinde tespit edilecek yayın hakları bedellerinin net rakamlar olup, ihaleleri kazanan kuruluşların yüzde 10 kanuni TFF payı, yüzde 2 Lig Organizasyon Payı ile Katma Değer Vergisi’ni ayrıca ödeyecekleri vurgulandı.

GENEL İHALE ŞARTNAMESİ YARIN ÇIKIYOR

Yayın ihalesiyle ilgilenen kuruluşlar, Genel İhale Şartnamesi ve her bir pakete ait özel ihale şartnameleri ile eklerini, yarın saat 09.00’dan, 12 Ocak Salı günü saat 17.00’ye kadar TFF Mali İşler Direktörlüğü’nden 20 bin TL karşılığında temin edebilecekler.

Tekliflerin, kapalı zarf içerisinde, ihale günü olan 14 Ocak Perşembe günü saat 11.00’de TFF’nin Medya Hakları İhale Komisyonu’na, hazır bulunacak olan noter huzurunda tutanağa kaydedilmek üzere sunulması gerektiği, ihale günü de öncelikle A, akabinde B, son olarak da C paketine ilişkin ihalelerin gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtildi.

Haberin Devamı