Spor Futbolu karıştıran SMS

Futbolu karıştıran SMS

Paylaş
Futbolu karıştıran SMS

Yıldırım Demirören'in Mahmut Özgener'e attığı SMS'te Levent Kızıl için tam olarak ne yazdığı TFF'nin resmi yazısından anlaşıldı

Medyada yer alan haberlerde Demirören'in Kızıl için ".bn. Levent Kızıl" şeklinde küfür kısaltması içeren bir ifade kullandığı öne sürülmüş, ardından Yıldırım Demirören yaptığı açıklamada hiçbir şekilde küfür etmediğini, SMS kısaltmaları kullandığını ve mesajı küfürmüş gibi yansıtanın TFF Başkanı Mahmut Özgener olduğunu savunmuştu.

Beşiktaş Kulübü, TFF'nin kulübe gönderdiği resmi yazıyı yayınlayarak, olaya yeni bir boyut kattı. TFF'den gelen yazıda Yıldırım Demirören'in attığı SMS'te "Baskan herdalde sizin ekibe kufr ekmrk lazmmiski hakemler ftbolla hentbolu karstrmasnlar ve bn l kizil oldugu surece bndan snra karsndayim saygilar" dediği belirtiliyor. Yani medyaya ".bn. Levent Kızıl" şeklinde yansıyan ve bu haliyle net bir şekilde küfür çağrıştıran SMS, TFF'nin resmi yazısına göre "bn l kizil" şeklinde.

Bu kısaltma da SMS'in "Ben Levent Kızıl olduğu sürece...." şeklinde de algılanabileceğini gösteriyor.

DEMİRÖREN'DEN AÇIKLAMA

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener ve milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Levent Kızıl’a tepki gösterdi.

Yıldırım Demirören, siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu tarafından 12 Nisan’da kulübe gönderilen savunma talepli yazıda, Beşiktaş-Trabzonspor maçı sonrası Mahmut Özgener’e gönderdiği SMS mesajı nedeniyle savunmasının istendiğini ve konunun bugün gazetelerde yer aldığını belirterek, "Öncelikle, Beşiktaş-Trabzonspor maçından sonra TFF Başkanı Sayın Mahmut Özgener’e gönderdiğim mesajdaki, ’Ben, Levent Kızıl olduğu sürece bundan sonra karşındayım, saygılar’ şeklindeki cümlem, alışılagelmiş SMS mesajı kısaltmaları dahilinde yazılmış, ancak federasyon başkanı bundan akla hayale gelmeyecek küfürlü bir söz üretip, kendince aleyhimde bir gündem yaratmıştır" ifadelerini kullandı.

Demirören, şöyle devam etti: "Bunun dışında, TFF Başkanı Sayın Mahmut Özgener ile aramda uzun yıllara dayanan ilişki ve dostluktan kaynaklanan samimiyet ve ayrıca Trabzonspor müsabakasında görülmeyen bir penaltı pozisyonunun verdiği üzüntü sonucunda tamamıyla sitem amaçlı olarak gönderdiğim mesaj, Habertürk gazetesi spor müdürünün beyanına göre, Sayın Özgener ve Sayın Kızıl tarafından Habertürk gazetesi spor müdürlüğü aranarak, gazete manşetlerine taşınmış ve Özgener ile Kızıl’ın, Türk futbolunda bir kaos ve Beşiktaş aleyhine bir ortam yaratma çabası içinde oldukları görülmüştür.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanının bu zihniyet ve siyasetini esefle izlediğimi belirtir, kulüpler üstü bir pozisyonda, hakkaniyet dağıtıcısı ve savunucusu olması gerekirken küçük ve gayri etik oyunlar içinde olmalarından dolayı Türk futbolunun giderek kan kaybettiğine üzüntüyle şahit olmaktayız."

Haberin Devamı