Spor Futbolun patronu Aydınlar olacak

Futbolun patronu Aydınlar olacak

Paylaş
Futbolun patronu Aydınlar olacak

Futbol Federasyonu seçimine katılmama kararını alan Mahmut Özgener'in yerine Mehmet Ali Aydınlar başkan adayı olacak

Futbol Federasyonu seçimlerine katılmama kararı alan Başkan Mahmut Özgener’in yerine aday yine federasyon yönetiminden bulundu. Acıbadem Şirketler Grubu’nun sahibi Mehmet Ali Aydınlar dün yapılan adaylık teklifini kabul etti.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in evinde dün saat 17.00’de bir araya gelen Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl ve Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın yurt dışında bulunması nedeniyle Başkanvekili Adnan Öztürk, Aydınlar ismi üzerinde birleşti.

Mahmut Özgener federasyonunda yönetim kurulu üyesi olarak görev alan ve Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımına yaptığı sponsorluklarla dikkat çeken Mehmet Ali Aydınlar, Demirören’in evindeki kritik zirveye davet edildi.

Aydınlar, Yıldırım Demirören, Sadri Şener, İbrahim Kızıl ve Adnan Öztürk’le fikir alış verişinde bulunduktan sonra federasyon başkanlığı önerisini kabul etti. Aydınlar’ın bu düşüncesi üzerine telefonla Gençlerbirliği, Ankaragücü, Samsunspor ve Orduspor yöneticileriyle temasa geçildi.

Bu kulüplerden de Mehmet Ali Aydınlar’a destek sözü alındı. Ayrıca Bursaspor, Antalyaspor, Eskişehirspor ve Kayserispor’dan da bugün Mehmet Ali Aydınlar oluşumuna destek verilmesi bekleniyor.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in evindeki toplantıda, Mehmet Ali Aydınlar’ın Fenerbahçeli olmasının öneminin bulunmadığı konusunda fikir birliğine varılırken, yarışmacı, dürüst ve ilkeli kimliği üzerinde duruldu. Ayrıca Aydınlar’ın federasyon yönetiminde yer alması yüzünden Türk futbolunun sorunlarını yakından bildiği ve alınacak önlemler konusunda gerekli tecrübeyi sahip olduğu da hatırlatıldı.

Bu özelliklerinin de Mehmet Ali Aydınlar’ın, federasyon başkanlığını üstlenmesi için yeterli olduğu vurgulandı.

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta İstanbul’da düzenlediği miting sonrasında önemli bir kulüp başkanıyla bir araya geldiği ve futboldaki seçim dönemi hakkında kendisinin bilgilendirildiği öğrenildi.

Haberin Devamı