Siyaset 'Füze kalkanı TSK'ya karşı kullanılacak'
Paylaş
'Füze kalkanı TSK'ya karşı kullanılacak'

Gazeteci-yazar Banu Avar, Türkiye'ye yerleştirilecek füze kalkanının, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı kullanılacağına söyledi

Sivas İMKB Anadolu Lisesi'nin konuğu olarak okulun konferans salonunda yapılan ve öğrenci ile ailelerinin de katıldığı söyleşide konuşan Gazeteci-Yazar Banu Avar, ABD’nin amacının dünya üzerindeki enerji kaynaklarının 4’te 3’ünün bulunduğu Türkiye ile Çin arasına hakim olmak olduğunu söyledi.

Bunun için ABD'nin Afganistan’a girdiğini, Irak’ı vurduğunu belirten Avar, “Şimdi de Türkiye’ye giriliyor. Nasıl? Füze kalkanı ile. Kaç yaşınızda olursanız olun göreviniz füze kalkanına karşı çıkmaktır.

Türkiye büyük bir iş yapmamıştır. Türkiye mahvolacaktır. Manyetik alan içerisine gireceğiz. Varımız yokumuz manyetik alan ile yok edilecek. Patriot füzelerinin menzili 15-45 kilometre arasındadır. İran’dan gelen saldırıyı nasıl önleyecek bu füzeler.

Demek ki buradaki Türk Silahlı Kuvvetlerimize karşı koymak için patriotları yerleştiriyorler. Kendi kendimize bombalattıracaklar bizi” iddiasında bulundu.

"İNSANLAR UYANIK OLMALI"

Avar, 2011’de pek çok şeyin olacağını iddia ederek, Türkiye'nin çeşitli olaylarla bölünmeye çalışıldığını, insanların bu konuda uyanık olmasını istedi.

Türkiye'nin güvenli olması için ulusal savunma sanayisinin olması gerektiğini ifade eden Avar, “Batı sınırımıza Avrupa Birliği Silahlı Muhafızları konuldu. Üç hafta önce konuldu ve kurtuluş savaşındaki gibi sıkıştırılıyoruz. Doğuda ABD’nin kontrolünde PKK var. Biz iki taraftan çaprazlama şeklinde sıkıştırılıyoruz.

ABD Bursa, Erzurum, Sivas, İstanbul ve Kayseri’de de dünyada ilk kez uygulanan Amerikan İl Temsilcisi atadı. Bu sömürge valisidir. Gidiliyor yerel yöneticilerle görüşülüyor ve psikolojik harekat uyguluyorlar. Üniversitelere de ABD köşeleri açıyorlar” dedi.

Hakan KALELİ/SİVAS (DHA)

Haberin Devamı