Gündem G-3 silahla firar eden er korku saçtı

G-3 silahla firar eden er korku saçtı

Paylaş
G-3 silahla firar eden er korku saçtı

G-3 silahla firar eden er korku saçtı

Kütahya'da iki adet G-3 silahı ile firar eden 23 yaşındaki Mustafa Taşyürek adlı er, durdurduğu minibüs içerisindeki 4 kişiyi rehin aldı. Polis ve jandarmanın kovalamacası sonucunda Taşyürek kendi kendini göğsünden yaraladı. Taşyürek hastaneye kaldırıldı, rehinelerden Orhan Çavuşoğlu, polis otosunun çarpması sonucunda ayağından yaralandı.

Haberin Devamı

Alınan bilgilere Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde gece saat 02.00 sıralarında birliğinden 2 adet G-3 otomatik silah alıp firar eden Mustafa Taşyürek, yoldan geçmekte olan ve içerisinde 4 kişi bulunan minibüsü durdurdu. Minibüste bulunanlardan biri araçtan inip kaçtı. Taşyürek minibüsteki Fahrettin Erdoğan, Orhan Çavuşoğlu ve Himmet Akgün'ü rehin aldı.

Eğitim Fakültesi mezunu ve Diyarbakırlı olduğu, vatani görevini Dumlupınar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda kısa dönem er olarak yaptığı, psikolojik sorunlarının olduğu belirtilen Mustafa Taşyürek rehinelere önce İzmir'e gitmek istediğini söyledi. Ardından Kütahya istikametine doğru gidilmesini isteyen Taşyürek'in otomatik silahlarla yol boyunca dışarıya ateş ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Olay üzerine polis ve jandarma ekipleri alarma geçti. Minibüs, sabah saat 09.00 sıralarında Kütahya-Afyonkarahisar karayolunun 7'inci kilometresinde panzerlerle barikat kuran güvenlik güçleri tarafından durduruldu.

Rehinelerden Orhan Çavuşoğlu araçtan atladı ve ayağının üzerinden polis otosu geçince yaralandı. Jandarma er Mustafa Taşyürek ise bir süre minibüsteki 2 rehine ile araç içerisinde kaldı. Bir polis panzerinin minibüsün yanına yaklaşması üzerine Taşyürek'in araçtan atladığı ve daha sonra kendi kendini göğsünden vurarak yaralandığı bildirildi.

Yaralı Mustafa Taşyürek ambulansla Kütahya Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ayağının üzerinden polis otosu geçen rehinelerden Orhan Çavuşoğlu da Kütahya devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Diğer rehineler Himmet Akgün ile Fahrettin Erdoğan'a ise bir şey olmadı. Akgün ve Erdoğan kabus yaşadıklarını söyledi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.