Spor G Grubu'ndan son haberler

G Grubu'ndan son haberler

Paylaş
G Grubu'ndan son haberler

G Grubu'nda yer alan takımlarla ilgili son bilgiler şöyle

BREZİLYA
Güney Afrika’ya geçen perşembe gelen Brezilya, Kuzey Kore ile 15 Haziran’da yapacakları ilk maçtan önce 2 hazırlık maçı oynayacak.

Dunga’nın takımı, ilk maçını 3 Haziran’da Zimbabve, 4 gün sonra da Tanzanya ile yapacak.

36 maçta 25 gol atan forvet Luis Fabiano, kupanın gol kralı olmayı hedeflediğini belirtirken, en büyük iki rakibi olarak İspanyol David Villa’yı ve İngiliz Wayne Rooney’i gösterdi.

Lionel Messi için küçümser bir tavır takınan Fabiano, "Messi çok gol atıyor, ancak Arjantin’de Barcelona’daki kadar iyi oynamaz" dedi.

FİLDİŞİ SAHİLİ
Takım kaptanı Didier Drogba, Fildişi Sahili’nde "Yılın Futbolcusu" ödülünü alacak futbolcu adaylarının ilk 5’inde yer alıyor.

Finalistler listesi, Sven-Goran Eriksson’ın himayesindeki takımın Paraguay ile 2-2 berabere kaldığı hazırlık maçından sonra açıklandı.

Şubat ayında "Afrika’da Yılın Futbolcusu" seçilen Drogba, Chelsea’den takım arkadaşı Salomon Kalou ile Gervinho, Abdelkader Keita ve Seydou Doumbia’nın önüne geçmişti.

KUZEY KORE
Kuzey Kore’nin, hafta sonu Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile yapması beklenen hazırlık maçı oynanmadı. Kuzey Kore, maçın neden iptal edildiğini açıklamazken, Kongolu kaynaklara göre, maç Kuzey Korelilerin "teknik nedenlerinden" ötürü yapılmadı.

PORTEKİZ
Defans oyuncusu Ricardo Carvalho, Cape Verde ile 0-0 berabere biten hazırlık maçıyla ilgili, "Cape Verde karşısında daha iyi sonuç alabilirdik. Daha çok antrenman yapmalı ve kendimizi geliştirmeliyiz" dedi.

Sezon sonunda ayak bileğinden sakatlanan Carvalho, bu maçta zaman zaman bileğinde sıkıntı yaşadığını, ancak bu hafta formuna kavuşacağını söyledi.

2

Haberin Devamı