Gündem Gakgoş Rose

Gakgoş Rose

Paylaş
Gakgoş Rose

ABD ziyaretinde Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci’ye dedesinin Elazığlı olduğunu ve akrabalarına ulaşmak istediğini söyleyenRose Hilmey’in yakınlarına ulaşıldı. Hilmey’in büyük halasının torunu Feride Çitil (86): Onu görmeye can atıyoruz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, geçen hafta içi yaptığı ABD ziyaretinde, ABD-Kanada sınırındaki gümrük kapısında incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında Gümrük ve Sınır Koruma Buffalo Bölge Müdiresi Rose Hilmey, dedesinin Elazığlı olduğunu, ABD’ye gelip evlendiğini ve bu ülkede kaldığını söyledi. Rose Hilmey, bu açıklamanın ardından da Tüfenkci’den Türkiye’deki akrabalarına ulaşmak için yardım istedi. Hilmey’in ricasının basına konu olmasının ardından onun Elazığ’daki akrabalarına ulaşıldı.


ROSE’UN BÜYÜK HALASININ TORUNU


Çalışmak için gittiği ABD’ye yerleşen Bekir Çitil’in Elazığ merkeze bağlı Yemişlik (Eski adı Miyadun) Köyü’nde yaşayan kız kardeşinin torunu Feride Çitil (86), “Bekir dayım bize yurtdışından her zaman para gönderirdi. O ölünce vefa borcumuzu ödemek için çocuklarını aramaya başladık. Dayımın adresi eşimde vardı, eşim vefat edince adres de kayboldu. Erkek kardeşim de ABD’ye çalışmaya gittiğinde araştırdı ama ulaşamadı. Akrabamızı görmek için biz de can atıyoruz” dedi. ABD’ye yerleşen Bekir Çitil’in kız kardeşinin torunu olan Feride Çitil.

‘OĞLUMA BEKİR DAYIMIN ADINI VERDİM’


1889 yılında Elazığ’da doğan Bekir Çitil’in kız kardeşinin torunu olan Feride Çitil, Elazığ’a 8 kilometre uzaklıkta 10 haneli Yemişlik Köyü’nde yaşıyor. Rose Hilmey’in kendilerine ulaşmaya çalıştığını öğrenen Feride Çitil, kendilerinin de yıllardır ABD’deki akrabalarını aradığını belirterek müjdeli haberle büyük sevinç yaşadı. Annesinin dayısı olan Bekir Çitil’in kendilerine maddi yardımda bulunduğunu anlatan Feride Çitil, “Bekir benim annemin dayısı. Amerika’dan sürekli para gönderirdi. Bize çok yardımcı oldu. Eşim Cebrail de aynı zamanda Bekir dayımın yeğeni oluyordu. Eşimde Bekir dayımın adresi, telefonu vardı. Ama eşim vefat edince hepsi kayboldu. Bekir dayı da vefat edince çocuklarını aradık, yardım etmek istedik ama bulamadık. Akrabamızı görmek için biz de can atıyoruz. Başımızın üstünde yeri var” diye konuştu. Feride Nine, Bekir dayısına vefa borcunu ödeyemeyince oğluna Bekir adını verdiğini de sözlerine ekledi. Bekir Çitil’e ait nüfus cüzdanı.


‘ULAŞABİLİRSEK MUTLU OLURUZ’


Feride Çitil’in oğlu İsrafil Çitil de annesinin isteği üzerine akrabalarını aradıklarını ancak bulamadıklarını söyledi. İsrafil Çitil, “Bekir dayımız Amerika’ya gitmiş. Orada evlenmiş. 2 oğlu, 1 kızı olduğunu öğrendik. Yıllar önce ABD’ye çalışmak için giden dayım Hamdi Menteş de Bekir dayımızı aradı ama bulamadı. Ben İstanbul’da konsolosluğa gittim. Ama bilgisayar bile yoktu, bir sonuç alamadık. Akrabamıza ulaşabilirsek mutlu oluruz” ifadesini kullandı.



Mustafa UC / HABERTÜRK