Bilim - Teknoloji Galaksinin En Büyük Elması Bulundu!
Paylaş
Galaksinin En Büyük Elması Bulundu!

Galaksinin en büyük elması dünyadan 50 ışık yılı uzaklıkta keşfedildi. Lucy adı verilen bu elmasın boyutları dudaklarınızı uçuklatacak.

Harvard – Smithsonian Astrofizik Merkezi'nden bilim adamları galaksinin en büyük elmasını keşfettiklerini açıkladılar. Dünyadan 50 ışık yılı uzaklıkta, Centaurus takım yıldızında bulunan BPM 37093 adlı yıldızı gözleyen bilim adamları çok ilginç bir keşifte bulundular. Yapılan incelemelerde, beyaz cüce evresinde bulunan yıldızın iç kısmının tamamen elmastan oluştuğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Orta boyutlardaki yıldızlar, yakıtları tükenmeye yakınken büyüyüp daha sonra içe doğru küçülüyorlar, bu küçük hale ise beyaz cüce adı veriliyor. En Büyükten Çok Daha Büyük Lucy adı verilen elmas yıldızın boyutları ise gerçekten inanılmaz boyutlarda. Yapılan ölçümlere göre Lucy adlı yıldızda yaklaşık 10^23 (10 üzeri 23) karatlık elmas bulunuyor. Dünya üzerinde şimdiye kadar bulunan en büyük elmas ise 546 karatlık Golden Jubilee adlı taş. 200 miligrama eş değer olan karat birimiyle ölçülen elmaslar aslen saf karbon atomlarından oluşuyorlar. Saf karbondan oluşan kömür ve grafitten farkları ise atomlarının dizilişinden kaynaklanıyor. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı