Spor Galatasaray 3 puanla tanıştı

Galatasaray 3 puanla tanıştı

Paylaş
Galatasaray 3 puanla tanıştı

UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'ndaki 4. maçında Rumen ekibi CFR Cluj'ü deplasmanda 3-1 yenen Galatasaray, ilk galibiyetiyle tanıştı

Gruptaki ilk üç maçında Manchester United (0-1), Braga (0-2) ve CFR Cluj’e (1-1) karşı galibiyet elde edemeyen "Cim Bom", tek puanla tamamladığı ilk maçların ardından, CFR Cluj deplasmanında kazanarak rövanş müsabakalarına galibiyetle başladı ve ilk 3 puanını elde etti.

Haberin Devamı

Bu galibiyetle puanını 4’e çıkaran sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura yükselme şansını da önemli ölçüde artırdı. Yenilmesi halinde, hem gruptan çıkma hem de UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam edebilme şanslarını büyük ölçüde yitirecek olan Galatasaray, elde ettiği galibiyetle yeniden hayat bulmuş oldu. Sarı-kırmızılı takımın grup lideri Manchester United’la İstanbul’da oynayacağı maç, Braga karşılaşması öncesi büyük önem kazandı.

Burak Yılmaz’dan 3 gol

Gruptaki ilk 2 maçında Manchester United ve Braga’ya karşı gol üretemeyen Galatasaray’ın ilk golünü İstanbul’daki maçta CFR Cluj ağlarına gönderen Burak Yılmaz, Rumen ekibine deplasmanda adeta gol yağdırdı. Daha önce Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray formalarıyla Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 16 maçta gol üretemeyen ve bu şanssızlığını Türk Telekom Arena’da CFR Cluj ağlarını havalandırarak kıran Burak Yılmaz, takımına 1 puanı getiren isim olurken, bugünkü maçta ise bu kez "Hat-trik" yaparak 3 puana 3 golle katkı sağladı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı oyuncu, CFR Cluj filelerine 2 maçta 4 gol göndermeyi başardı. Burak ayrıca, CFR Cluj ağlarını 3 kez havlandırarak, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 8 sezon sonra bir Türk takımı adına "Hat-trick" yapan ilk oyuncu oldu. Daha önce 2004-2005 sezonunda Fenerbahçe adına Tuncay Şanlı, Manchester United’a karşı 3 gol birden atmayı başarmıştı.

Avrupa’da 5 maçlık galibiyet hasreti bitti

CFR Cluj karşısında alınan 3 puan, Galatasaray’ın Avrupa kupalarındaki galibiyet hasretini de sona erdirdi. "Cim Bom", Avrupa kupalarındaki son galibiyetini 2010-2011 sezonu UEFA Avrupa Ligi üçüncü eleme turunda Sırbistan’ın OFK Belgrad takımına karşı alırken, ardından oynadığı 5 maçı da kazanamadı. İstanbul’da 2-2 biten maçın rövanşında 5 Ağustos 2010 tarihinde OFK Belgrad’a konuk olan sarı-kırmızılılar, rakibini 5-1 yenerek play-off turuna çıkarken, 2 yılı aşkın süre içinde Avrupa’da alınan da son 3 puan olmuştu.

OFK Belgrad maçının ardından UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Ukrayna’nın Karpaty Lviv ekibiyle eşleşen Galatasaray, İstanbul’da 2-2 berabere kaldığı rakibiyle deplasmanda da 1-1 berabere kalarak organizasyondan elendi. Geride kalan sezonu Avrupa kupalarının dışında geçiren Galatasaray takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde döndüğü Avrupa arenasında bu kez Manchester United (0-1), Braga (0-2) ve Cluj (1-1) müsabakalarında galibiyet elde edememişti.

Haberin Devamı

Öte yandan, Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki son galibiyetini ise 2006-2007 sezonunda 3-2’lik skorla İstanbul’da Liverpool’a, son galibiyetini ise 10 yıl önce 2002-2003 sezonunda 2-0’lık skorla Lokomotiv Moskova’ya karşı almıştı.

Terim’e aile desteği

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Tirim’i, CFR Cluj deplasmanında ailesi yalnız bırakmadı. Fulya Terim ile kızları Merve ile Buse de müsabakayı tribünden takip ederlerken, sarı-kırmızılı ekibe ve Fatih Terim’e destek verdiler.

Öte yandan, sarı-kırmızılı ekibin efsane isimlerinden Gheorghe Hagi de müsabakayı takip ederler arasında yer aldı.

AA