Osman Şenher Galatasaray bölünüyor
HABERİ PAYLAŞ

Galatasaray bölünüyor

Adnan Polat ve yönetimi uzun zamandan beri taraftarlar ve camia tarafından çok ağır eleştiriliyor. Pazar günü yapılacak mali kongreden sonra başkanlığı bırakması ya da tekrar seçim kararı alması isteniyor. Polat ise kesinlikle seçim kararı almayacağını, görev süresinin sonu olan 2012 mayıs ayına kadar başkanlık sürecini devam ettireceğini bildiriyor. Kongre sonrası eleştiriler, kavgalar artarak sürecek.

[[HAFTAYA]]

Ünal Aysal, Cemal Özgörkey ve Mehmet Helvacı başkan adayı olacaklarını açıkladılar. Kimseyle birleşemeyeceklerini de yapılan ağız kavgaları ve ithamlarla gösterdiler. Görünen o ki Galatasaray kesinlikle düzlüğe çıkamayacak. Camia dörde bölündü. Herkes birbiri hakkında ağır ithamlarda bulunuyor. Bütün adayların açıkları, hataları aranıyor. Yavaş yavaş da kamuoyuna açıklanarak yıpratılmaya çalışılıyor. Bu şartlar altında kim başkan olursa olsun Galatasaray’a huzur gelmeyecek. Kavga ortamı devam edecek.

Haberin Devamı

“Kesinlikle seçim kararı almam” diyen Polat bu tabloyla “Siz seçim mi istiyorsunuz, tamam yapalım” derse Ünal Aysal, Cemal Özgörkey ve Mehmet Helvacı’nın oyları bölüneceği için tekrar başkan seçilebilir. Yani değişen hiçbir şey olmaz. Muhalefetin Polat’ı seçime sokmama veya istifa ettirme gibi bir gücü yok. Ancak ibra etmeyebilirler.

Bu da Galatasaray camiasına sürülen büyük bir leke olur. Toplanan 1800 imzanın işlerlik kazanabilmesi için İdari Mahkeme’ye başvurmak gerekir. Mahkeme en az 6 ayda karar verir. Bu arada koca camia çok yıpranır ve zor duruma düşer. Sonuçta Polat istemediği sürece başkanlık koltuğuna ondan başka kimse oturamaz ve Galatasaray kan kaybetmeye, taraftar da kahrolmaya devam edecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder