Hamit Turhan Galatasaray çöküyor
HABERİ PAYLAŞ

Galatasaray çöküyor

Haberin Devamı

Her yeni sezon yeni bir umut, yeni bir heyecandır. Spor Toto Süper Ligi’nin 53. sezonu da tüm takımlar için aynı duygu ve beklentilerle başladı. Biri hariç: Galatasaray. Çünkü bu sezon sahne alan Galatasaray’a bakıldığında, karşı karşıya olduğumuz tablo hiç de iç açıcı ve ümitvar değil.

Sarı-Kırmızılı takımda işleyen bir mekanizma bulmak hemen hemen imkansız gibi. Ne saha içinde, ne de saha dışında organize olamamış, büyük bir çöküşün eşiğine gelmiş bir kulüp var karşımızda.

Öyle ki, son 20 yılın en kötü Galatasaray’ı ile karşı karşıya olduğumuzu söylersek abartılı bir ifade kullanmış sayılmayız. Bu tablonun 1-2 flaş transferle düzeleceğini beklemek de fazlasıyla iyimserlik olur.

Zira süreç yeni değil. Geçen yıl ki Fenerbahçe yenilgisiyle başlayan ve gerekli önlemler alınmadığı için her geçen zaman daha da kötüye giden bir kaosun tam orta yerinde duruyor Galatasaray.

İLKELLİĞE DUR DENMELİ

Kulübü ayakta tutacak senkronizasyon yok olmuş, yerini derin bir güven bunalımı almış durumda. Kurtuluş için radikal tedbirler gerekiyor. Ya teknik heyet gidecek, ya yönetim, ya da ikisi birden. Yoksa düşüş çok sert ve ölümcül olabilir.

Aşırı sıcaklar, Teofilo ve Fenerbahçe’deki gelgitlerin damga vurduğu ilk haftaya yine iki seyircisiz maçla başladık. Federasyon bu cezaya artık bir son vermeli.

Seyircisiz maç yerine hasılata el konulup, alt yapı için oluşturulacak bir fona aktarılabilir. Tel örgüler nasıl çağdışı idiyse seyircisiz cezası da öyle. Bu ilkelliğe dur denilmeli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder