Spor Galatasaray'dan Igor Tudor'la ilgili flaş açıklama

Galatasaray'dan Igor Tudor'la ilgili flaş açıklama

Paylaş
Galatasaray'dan Igor Tudor'la ilgili flaş açıklama

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, sarı-kırmızılı oyuncuların, Hırvat teknik direktör Igor Tudor'un antrenman metotlarından memnun olmadığı şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ergün, "İnsanlar oturdukları yerden 'Igor Tudor geldi. Diğer takımlarını çok koşturuyordu. Antrenmanları ağırdır, futbolcular sıkılır.' diye söylüyor. Böyle bir şey yok. Temponun arttığı doğru ama takımda bununla ilgili sıkıntı yok. Adaptasyonda fiziksel olarak sıkıntı yaşayanlar da bunları aşmaya çalışıyor" dedi.

Ergün, AA'ya yaptığı açıklamada, Galatasaraylı futbolcuların ellerinden geleni yapmaya çalıştığını belirterek, "İnsanlar oturdukları yerden 'Igor Tudor geldi. Diğer takımlarını çok koşturuyordu. Antrenmanları ağırdır, futbolcular sıkılır.' diye söylüyor. Böyle bir şey yok." diye konuştu.

Yeni antrenman tarzına alışmakta sıkıntı yaşayan oyuncuların olduğunu aktaran Ergün, "Trabzonspor maçında kadroya giren futbolcuların bir çoğu, büyük fedakarlıklarla, tedavilerle, sakatlıkları yüzde 100 iyileşmemesine rağmen sahaya çıktı. Ellerinden geleni vermeye çalışıyorlar. Temponun arttığı doğru ama takımda bununla ilgili sıkıntı yok. Adaptasyonda fiziksel olarak sıkıntı yaşayanlar da bunları aşmaya çalışıyor. Tudor'un mantığını biliyorduk. Modern futbolun gerektirdiklerinin de farkındayız. Bu geçiş olacak ama oyuncuların memnun olmadığı gerçek değil." ifadelerini kullandı.

"TRABZONSPOR KARŞISINDA DAHA İYİ OLMAMIZ LAZIMDI"


Cenk Ergün, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında deplasmanda 2-0 yenildikleri Trabzonspor maçında iyi oynamadıklarını ancak verilmeyen iki penaltılarının olduğunu savundu.

Sarı-kırmızılı kulübün futbol direktörü, şunları kaydetti:

"Çok çeşitli sebeplerden dolayı ligde fark daraldı. Fazla maç yapan takımlar, kalitesini artıran ekipler nedeniyle herkes birbirinden puan alıyor. Puan kaybettiğiniz hafta rakipler de puan kaybedince herkes kendini büyük şans kaçırmış gibi görüyor. Bu şanslar gelecek. Biz de çok şanslar kaçırdık. Trabzonspor karşısında daha iyi oynamamız lazımdı. Eksiklerimiz ve sorunlarımız vardı. Müsabaka içinde bence iki penaltı pozisyonu vardı. Kötü oynamamıza rağmen mağlup olmayabilirdik ama oturup ağlayacak halimiz yok. Hatalarımızı biliyoruz. Kısa vadede eldeki kadromuz, imkanlar ve fikstürle elimizden gelenin maksimumunu yapmamız lazım. Önümüzdeki mali kongreden sonra gelecek senenin plan ve projelerine start vermemiz gerekiyor."

Süper Lig'deki yerlerini rakiplerinin puan kayıplarının belirleyeceğini vurgulayan Ergün, "Üç haftada her şey değişebiliyor. Yeter ki biz kazanalım. Biz kazanmadıktan sonra ne desek boş. Üzerimize düşeni yapmamız lazım. Biz kazanalım, mutlaka rakiplerimizin puan kaybı olacak. Onların kayıpları, bizim de yerimizi belirleyecek." şeklinde görüş belirtti.

Haberin Devamı