Spor Galatasaray, en kötü sezonunu yaşıyor

Galatasaray, en kötü sezonunu yaşıyor

Paylaş
Galatasaray, en kötü sezonunu yaşıyor

Galatasaray, en kötü sezonunu yaşıyor

Tarihi başarılarla dolu olan Galatasaray Futbol Takımı, lig tarihinin en kötü sezonunu yaşıyor.

Ligde 26 maçta toplam 13 yenilgiye ulaşan ve bir sezonda 10 olan yenilgi rekorunu 13’e çıkartan "Cim Bom", "3 Büyükler" arasında bir sezonda 13 yenilgi ile Fenerbahçe’nin rekoruna ortak oldu.

Ligde bundan önce 1979-80 sezonunda en kötü sezonunu yaşayan ve 2 puanlı dönemde 30 maçta 29 puan toplayabilen sarı-kırmızılılar, söz konusu sezonda 26.

haftada 9 galibiyet, 11 beraberlik ve sadece 6 galibiyet elde edebilmişti.

Tarihinin en kötü sezonunda 3 puanlık sisteme göre hesaplandığında 26. haftada 38 puan toplayan sarı-kırmızılılar, bu sezon ise 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 13 yenilgi alarak 33 puanda kaldı.

Geçen sezonlarda şampiyonluğa ulaşamadığı zaman dahi ligin en golcü takımları arasında yer alan Galatasaray, bu sezon ise gol yollarında büyük bir kısırlık yaşıyor.

Toplamda 26 maçta 29 gol atabilen "Cim Bom", filelerinde ise 34 gol görerek, eksi 5 averajla ligde 26. hafta bitmeden 11. sırada kendisine yer bulabildi.

Galatasaray, ligde Kardemir Karabükspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Manisaspor, Eskişehirspor ve Gaziantepspor gibi takımların gerisinde kaldı.

Haberin Devamı