Spor Galatasaray - Fenerbahçe (Maç özeti)

Galatasaray - Fenerbahçe (Maç özeti)

Paylaş
Galatasaray - Fenerbahçe (Maç özeti)

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray evinde ezeli rakibi Fenerbahçe'yle karşı karşıya geldi. Büyük bir mücadeleye sahne olan maç 0 - 0'lık sonuçla berabere bitti

Galatasaray Fenerbahçe maçı taraftar rekorunun kırldığı günde golsüz berabere bitti. Maçta birçok ilk yaşandı. Galatasaray bu sezon ilk kez kırmızı kart gördü ve gol sevinci yaşayamadı. Fenerbahçe ise bu sezon ilk kez gol yemedi. Galatasaray 23, Fenerbahçe 15 puana yükseldi.


​15 FUTBOLCU İLK KEZ DERBİ HEYECANI YAŞADI


Galatasaray ile Fenerabahçe mücadelesi golsüz berabere bitti. Bu önemli mücadelede birçok futbolcu ilk derbi heyecanına erişti. Sarı kırmızılılarda Mariano, Maicon, Belhanda, Ndiaye, Fernando, Feghouli ve Gomis, sarı-lacivertlilerde ise Kameni, Isla, Neto, Dirar, Guilano, Valbuena, Janssen ve Soldado dünya çapında üne sahip olan bu derbide ilk kez mücadele etti.


MAÇ ÖZETİ

90.DK:
Hakem son düdüğü çaldı maç sona erdi. Galatasaray 0 - 0 Fenerbahçe

89.DK: Galatasaray'da Feghouli oyundan çıkıyor yerine Ahmet Çalık giriyor

87.DK: Sağ kanattan gelişen atakta Nabil Dirar yerden ortalıyor, Jason Denayer savunmada ayak koyuyor. Yükseklik kazanan topu kaleci Fernando Muslera kontrol ediyor.

80.DK: Gomis oyundan alınıyor yerine Eren Derdiyok giriyor.

77.DK: Alper Potuk rakibine yaptığı faul sonrası sarı kart görüyor

72.DK:Ceza sahası içinde kaleci Carlos Kameni'den sıyrılan Younes Belhanda yerde kalıyor ve penaltı bekliyor fakat hakem Cüneyt Çakır kendisini aldatmaya yönelik bir hareket olduğunu düşünüyor ve Younes Belhanda'ya önce ikinci sarı kart sonra kırmızı kart gösteriyor.



70.DK: Fenerbahçe'de oyuncu değişikliği. Alper Potuk Soldado oyuna giriyor. Valbuena'yla Janssen çıkıyor.

67.DK: Sol taraftan kazanılan köşe vuruşunu Younes Belhanda paslaşarak kullanıyor. Iasmin Latovlevici'nin ortasında savunma topu penaltı noktası üzerinde kafayla karşılıyor.

59.DK: Maçın 2. yardımcı hakemi Tarık Ongun atılan cisim nedeniyle yerde kaldı! Oyun durdu!


56.DK: Galatasaray sağ kanattan Younes Belhanda ile köşe vuruşu kullanıyor. Younes Belhanda'nın ortasında Jason Denayer kafayı vuruyor fakat top kaleci Carlos Kameni'de kalıyor.

53.DK: Fernando Reges, rakibi Mauricio Isla'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart gören oyuncular kervanına katılıyor.

49.DK: Galatasaray Gomis'le etkili geldi. Gomis'în yerden sektirerek vurduğu kafa vuruşu sonrası Kameni topu kornere çeldi.

46.DK: İkinci yarı başladı.

45.DK: İlk yarı sona erdi. Galatasaray 0 - 0 Fenerbahçe

44.DK: Fenerbahçe'de sarı kart gören ilk futbolcu Neto.

43.DK: Fenerbahçe maçın en tehlikeli pozizyonuna Janssen'le giriyor. Ozan Tufan'ın orta sahada kaptığı topta Fenerbahçe kontra atağa çıktı. Ceza sahasının sol çaprazından Janssen'in vuruşu uta gidiyor.

40.DK: Fenerbahçe Janssen'le etkili geldi. Giuliano'nun pasında ceza sahasında buluşan Janssen'in vuruşu auta gidiyor.

33.DK: Galatasaray'da Belhanda faul sonrası topa sert vurduğu için sarı kart görüyor.

29.DK: Galatasaray sağ kanattan Mariano'nun ortasında Belhanda top istediği gibi vuramadı aut.

27.DK: Hızlı gelişen Galatasaray kontra atağında Sofiane Feghouli'den aldığı pasla ceza yayı gerisinde topla buluşan Younes Belhanda pasını Tolga Ciğerci'nin önüne bırakıyor. Tolga Ciğerci sol çaprazdan vuruyor fakat savunmaya da çarpıp hız kaybeden top kaleci Carlos Kameni'de kalıyor.

24.DK: Denayer orta sahada Janssen'e yaptığı faul sonrası sarı kart görüyor.

19.DK: Galatasaray'da zorunlu değişiklik Serdar Aziz oyundan çıkıyor. Latovlevici giriyor.

10.DK: Maçtaki ilk sarı kart Mariano'ya çıkıyor. Sol kanattan Hasan Ali'ye yaptığı sert faul sonrası Mariano hakem tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.



5.DK: Fenerbahçe Janssen'le golü buldu ama karar faul. Guiliano'nun ara pasında Janssen Serdar Aziz'le ikili mücadeleye girdi. Rakibini düşüren Janssen hakem tarafından faul yaptığı belirlendi.

2.DK: Galatasaray Mariano'yla sağ kanattan etkili geldi. Ozan Tufan'ın Mariano'ya yaptığı faul sonrası Galatasaray serbest vuruş kullanacak. Kullanılan serbest vuruşta Galatasaray karambolde Feghouli'nin vuruşuyla top savunmaya çarpıp kornere gidiyor. Kullanılan kornerde savunma topu uzaklaştırıyor.

1.DK: Maç başladı. Her iki takıma da başarılar


Volkan Demirel 10 yıl sonra ilk kez yedek



Cüneyt Çakır'dan tartışma yaratan karar


TARAFTARLARDAN BİR REKOR


Galatasaray, Fenerbahçe maçını 50 bin 291 taraftarın izlediği ve bunun bir rekor olduğu açıklandı.


Galatasaray taraftarlarından yeni rekor


'BEN TAKTİĞE ODAKLANMIYORUM'


Galatasaray'ın Teknik Direktörü Igor Tudor maç öncesi açıklamalarda bulundu. İşte Tudor'un açıklamaları:

Maçtan önce takıma 'Ne şampiyon olacağız ne de şampiyonluk gidecek' dedim. Sadece bu zamana kadar oynadıkları futbolu oynamaları gerektiğini anlattım. Taktiğe odaklanmanız normal ama ben buna odaklanmıyorum. Önemli olan sahaya yansıttığınız oyun. Sayılara takılmamak lazım.



Galatasaray taraftarları Fenerbahçe maçı öncesi koreografi hazırladı. Sarı kırmızılı taraftarlar 'Ayağa kalk! Sen diz çöktüğün için onlar büyük gözüküyor' yazısıyla takımlarını karşıladılar.


VOLKAN'A TEPKİ


Galatasaray derbisine yedek kulübesinde başlayan Volkan Demirel maçtan önce Fenerbahçe taraftarlarını selamladı.
Galatasaraylı taraftarlar ise Volkan Demirel ısınmaya çıktığı andan itibaren tepkide bulundular.


DERBİ ÖNCESİ ORTALIK KIZIŞTI


Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi sarı-kırmızılı taraftarlar Türk Telekom Stadı'nın önünde Fenerbahçe takım otobüsünün önünü kesti. Bazı Galatasaraylı taraftarların Fenerbahçe takım otobüsüne sözlü sataşması dikkat çekti. Daha sonra konuk kafile, polis eskortu eşliğinde olaysız biçimde Türk Telekom Stadı'na vardı.




U21 derbisi Fenerbahçe’nin



Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesi Ümit Karan'dan skor tahmini



Derbi öncesi otobüsün camını kıran taraftarlar stada değil karakola götürüldü

Haberin Devamı