Gündem Galatasaray İlköğretim Okulu'nda kura heyecanı

Galatasaray İlköğretim Okulu'nda kura heyecanı

Paylaş
Galatasaray İlköğretim Okulu'nda kura heyecanı

50 öğrenci kurayla belirlendi

Galatasaray İlköğretim Okulu'nda okumak için ön kayıt yaptıran 4 bin 2 öğrenciden 50'si çekilen kura ile okumaya hak kazandı. Galatasaray Lisesi bahçesinde, okul yönetimi ve noter huzurunda yapılan çekilişte 50 aile sevinç gözyaşlarına boğuldu. Kura sonucunda okumaya hak kazanan Efe Yıldırım'ın babası Cem Yıldırım, “Özel Darüşşafaka Lisesi mezunuyum. Öğrencilik yıllarımda burayı çok beğeniyordum. Oğlumun burada okumasını istedim ve ne güzel bir kısmet ki kazandık” dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray İlköğretim Okulu’nda eğitim görmek için ön kayıt yaptıran 4 bin 2 çocuktan 50'si kurayla belirlendi. Galatasaray Lisesi mezunu tiyatrocu Tarık Pabuççuoğlu'nun sunduğu kura çekiminde Galatasaray Lisesi'nin bahçesini dolduran aileler, kura çekimini dikkatle takip etti. Çekiliş sonucunda çocuklarının numarası okunan anne babalar sevinç çığlıkları atarken, kazanamayan öğrenciler ise gözyaşlarına boğuldu.

Kura çekiminde okumaya hak kazanan öğrencilerden Gizem Maviengin'in annesi Özlem Maviengin gözyaşlarını tutamadı. Özlem Maviengin, “Kızımın burada okumasını çok istiyorduk. Bu kadar kişi arasından kurada çıkmamız bizi gerçekten mutlu etti” dedi. Kurada kayıt numarası okunmayan Ceyda Gürlen, babası Turgut Gürlen'in kucağında gözyaşlarını boğuldu. Turgut Gürlen, “Kısmet olmadı. Kızımın burada okumasını çok istemiştik” diye konuştu. Ailelerden ön kayıt için alınan 500 liranın Galatasaray Eğitim Vakfı'na bağış olarak verildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Seyit ERÇİÇEK/İSTANBUL (DHA)