Spor Galatasaray MP'tan farklı tarife

Galatasaray MP'tan farklı tarife

Paylaş
Galatasaray MP'tan farklı tarife

Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Kupası (E) Grubu 4. maçında Rusya temsilcisi Lokomotiv Kuban'ı 76-52 yendi

Galatasaray Medical Park, ilk maçta deplasmanda 25 sayı farkla (91-66) mağlup olduğu rakibi karşısında müsabakaya savunmada iyi bir performans sergileyerek başladı. İlk 5. dakikada 11-0’lık seri yakalayan sarı-kırmızılı takım, potasında ilk basketi 6. dakikada gördü.

Haberin Devamı

Taraftarlarının da desteğini arkasına alan Galatasaray Medical Park, 7. dakikada Cenk Akyol’un üç sayılık basketiyle 15 sayılık (19-4) fark yakaladı. Sarı-kırmızılı ekip, Ndong’un savunmada, Macvan’ın ise hücumda etkili olduğu ilk çeyreği 21-12 üstün geçti. İkinci çeyrekte oyunun kontrolünü elinde bulunduran Galatasaray Medical Park, maçta tempoyu ayarlayan taraf oldu.

Periyot boyunca aradaki farkı yüksek tutan sarı-kırmızılı takım, son anlarda Ndong’un kaydettiği basketle soyunma odasına 42-25 önde gitti. Etkili oyununu karşılaşmanın ikinci yarısına da taşıyan Galatasaray Medical Park, 24. dakikada Gordon ile farkı 20’ye (48-28) çıkardı. Rakibi karşısında hem savunmada hem de hücumda üstün mücadelesini sürdüren sarı-kırmızılı takım, Hawkins’in üç sayılık basketiyle son çeyreğe de 22 sayı farkla 62-40 önde girdi.

Haberin Devamı

İki takımın da skor bulmakta zorlandığı son periyotun ilk 6 dakikasında Galatasaray Medical Park 4, Lokomotiv Kuban ise sadece 2 sayı kaydedebildi. Ev sahibi ekip, daha sonra Engin’in üç sayı çizgisinin gerisinden attığı basketle 27 sayılık (69-42) farka ulaştı. Ancak konuk takım, Calathes’in etkili mücadelesiyle 37. dakikada farkı 21 sayıya (71-50) indirdi.

Kalan sürede Galatasaray Medical Park, grup liderliği için gerekli farkı bulsa da, bitime 17 saniye kala Calathes’in basketine engel olamadı ve fark 24 sayıya (76-52) indi. Son hücumunda Hawkins ile skor bulamayan sarı-kırmızılı takım, karşılaşmadan 76-52 galip ayrıldı. Galatasaray Medical Park, bu sonuçla gruptaki 3. galibiyetini elde etti.

Domercant tekrar sakatlandı

Galatasaray Medical Park’ta sakatlığı nedeniyle uzun bir aradan sonra parkelere dönen Henry Domercant, yeniden sakatlandı. İkinci çeyreğin ortalarında rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrasında sağ dizinden sakatlanan Domercant, sahayı takım arkadaşlarının kollarında terk etti. ABD’li forvet, ikinci yarıda görev almadı. Bu arada, maçı Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ile Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, eşi Fulya Terim ve kızı Buse Terim de izledi.

Haberin Devamı

AA