Spor Galatasaray MP'ye skorer yıldız

Galatasaray MP'ye skorer yıldız

Paylaş
Galatasaray MP'ye skorer yıldız

Galatasaray Medical Park, 2010-11 sezonunda Rusya'nın Sparta&K MR Vidnoje takımında oynayan Epiphanny Prince ile bir senelik kesin anlaşmaya vardı

WNBA’de Sylvia Fowles ile beraber Chicago Sky forması giyen 1.75 metre boyundaki Prince’ın, bir ve iki numaralı pozisyonlarda görev yapabildiği bildirildi.

Rusya vatandaşlığı da bulunan 23 yaşındaki guard, Kadınlar Avrupa Ligi’nde Epifaniya Prints adıyla oynuyordu. ABD’nin en büyük şehirlerinden New York’ta dünyaya gelen Epiphanny Prince, lise kariyerini geçirdiği Murry Bergtraum High School’da, Brandeis Brancos ile oynanan bir karışlaşmada 113 sayı üretmeyi başardı.

2009-10 sezonunda Türkiye’de Botaş forması giyen Prince, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ndeki 12 maçlık kariyerini ise ortalama 19,1 sayıyla noktaladı.

Sparta&K K MR Vidnoje’da Avrupa vatandaşı olarak forma giyen Prince, Galatasaray Medical Park ile oynanan iki grup maçında takımına ortalama 18 sayı, 3,5 ribaund ve 1,5 asistlik katkıda bulundu.

Yıldız oyuncu, çeyrek finaldeki Fenerbahçe serisinde ise İstanbul’da 19 sayı ve 4 asist üretti. Prince, Fenerbahçe ile Rusya’da oynanan karşılaşmada da 19 dakikada 22 sayı, 4 asist ve 2 top çalmayla takımını Final Four’a taşıyan isimlerin başında geldi.

Haberin Devamı