Spor Galatasaray para basıyor

Galatasaray para basıyor

Paylaş
Galatasaray para basıyor

Sermaye artırımı, loca satışları, Şampiyonlar Ligi gelirleri, kombineler. Herkesin merak ettiği, "Galatasaray nasıl bu kadar pahalı transferler yapabiliyor" sorusunun cevabı

İki sezon öncesine kadar ciddi ekonomik krizler yaşayan Galatasaray, Adnan Polat döneminde işleri rayına oturtmaya başlamıştı.

Ünal Aysal’ın gelmesiyle birlikte ise kısa sürede krizin aşılması için önemli adımlar atıldı. Yeni sezon öncesinde ise Aslan adeta paraya boğuldu.

Sermaye artırımından önemli bir gelir elde eden sarı-kırmızılı kulüp, Türk Telekom Arena’daki loca satışlarıyla adeta ihya oldu. Taraftarın kombinelere gösterdiği yoğun ilgi de yüzleri güldürdü.

Galatasaray ayrıca bu sezon Devler Ligi’nde direkt olarak mücadele edecek. Şampiyonlar Ligi’nden ayak bastı parası olarak 7.2 milyon Euro (15.9 milyon TL) alacak.

Ayrıca grup maçlarında elde edeceği her galibiyet başına 800 bin Euro (1.75 milyon TL), beraberlik başına ise 400 bin Euro (880 bin TL) kazanacak.

Euro Galatasaray eğer bir üst tura çıkarsa da ekstradan yaklaşık 5 milyon Euro’nun (11 milyon TL) sahibi olacak. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’nin yayın gelirlerinden de önemli bir kazanç elde edecek.

Yani Devler Ligi’nden Cim Bom’un kasasına toplamda 20 milyon Euro’ya (44.2 milyon TL) yakın para girecek. Tüm bunlar alt alta toplandığında, Galatasaray’ın neden bu kadar rahat bir şekilde pahalı sayılabilecek transferler yaptığı ortaya çıkıyor.

Fanatik

Haberin Devamı