Spor Galatasaray seçime gidiyor

Galatasaray seçime gidiyor

Paylaş
Galatasaray seçime gidiyor

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, yönetim kurulu kararıyla 7 Mayıs 2011'de seçime gidileceğini açıkladı

ADNAN POLAT'IN AÇIKLAMASI

"Galatasaray'ın en zorlu dönemlerinde sorumluluk almak bana nasip oldu. Özellikle bunalımlı son 5 yılda, görev almak cesaretini gösterdik. Galatasaray başkanlık makamını cazip hale getirdik. Galatasaray için yoğun mesailer verdik. Bu bizim için Galatasaray sevgisi meselesiydi. Her şeyi bir kenara bıraktık, tüm enerjimizi harcadık.

Bütün mesaimiz, kulübümüzün kendi ayakları üstünde durabilen, moder bir kulüp haline getirmekti. Barışmış, bütünleşmiş büyük Galatasaray ailesini kurabilmek için. Bunda ne kadar başarılı olduğumuza zaman ve tarih karar verecek.

Geçtiğimiz 3 yıla çok önemli işler sığdırdık. Galatasaray'ın onlarca bunalımlı projeleriyle birlikte, en önemli 5 projeyi hallettik. Ama ne yazık ki, çok iş yaptığımızdan hata yaptık. Biz bugün de olsa aynı yolu seçerdik.

Kulübümüzü diğerlerinden ayıran en temel geleneklerinden biri olan demokratik yapımızı değiştirme niyetinde olanları, kendisini Galatasaray'ın sahibi sananları, geleneklerimizi hiçe sayıp, medyadan başkanlık makamını yıpratmak için fazla mesai yapanları, yıllarca elini taşın altına koymaktan kaçanları, bütün bunların değerlendirmesini kamuoyunun taktirine bırakıyorum.

Mevcut yasalar ve tüzük seçime gitmemizi emretmiyor. Bu yapılanlar bizlerin gönlünü yaralamıştır. Hiçbir beklentimiz yok, olmadı da. Başlattığımız işleri bitirerek, yönetim kurulu kararıyla 7 Mayıs 2011'de seçime gitme kararı aldık.

Ancak çoğunluk sağlanamayacağı için 14 Mayıs 2011'de seçim yapılacaktır. Umarım bu karar Galatasaray için hayırlı olur."

MAHKEME, GENEL KURULU İPTAL ETTİ

Galatasaray Kulübü'nün mali bakımdan ibra edildiği, ancak idari bakımdan ibra edilmediği 27 Mart tarihde gerçekleştirilen Yıllık Olağan Mali Genel Kurul'u, mahkeme kararıyla iptal edildi.

Sarı-kırmızılı kulübün kongre üyesi Kayhan Berberoğlu'nun, Beyoğlu Asliye 2. Hukuk Mahkemesi'ne açtığı dava sonrası, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı aldığı öğrenildi.

Berberoğlu'nun, oylama sırasında usulsüzlük yapıldığını ve kesin oy sayımının yapılmadığını ileri sürerek açtığı dava hakkında mahkeme, Mali Kongre'nin geçersiz olduğu yönünde karar aldı.

Haberin Devamı