Spor Galatasaray yıldız futbolcuyla anlaştı! Özel protokol...

Galatasaray yıldız futbolcuyla anlaştı! Özel protokol...

Paylaş
Galatasaray yıldız futbolcuyla anlaştı! Özel protokol...

Galatasaray'ın, piyasa değeri 12 milyon euroyu bulan Sofiane Feghouli için West Ham United'ı nasıl ikna ettiği ortaya çıktı.

Cezayirli oyuncunun Valencia’dan bedelsiz olarak giderken İngiliz kulübü ile özel bir protokol yaptığı, bunu kullanan Galatasaray’ın transferi 4.5 milyon euroya bitirdiği öğrenildi. Aslan dört yıllık sözleşme imzaladığı futbolcuya her sene için 3 milyon 350 bin euro garanti ücret ödeyecek.

Fransa’ya giden Başkan Dursun Özbek ile Sportif Direktör Cenk Ergün, günlerdir transferi gündemde olan Feghouli’de mutlu sona ulaşırken, bu operasyonun perde arkasında ilginç bir ayrıntı olduğu belirlendi.

ASLAN BÜTÇESİNİ ZORLAMAYACAK


Buna göre ilk planda West Ham United’ın piyasa değeri 12 milyon euro olan 27 yaşındaki yıldız futbolcusu için neden 4.5 milyon euro gibi bir rakamı kabul ettiği ortaya çıktı.

Buna göre Feghouli’nin Valencia’dan bedelsiz olarak gittiği İngiliz kulübü ile özel bir protokol yaptığı ve bu nedenle futbolcu için astronomik bir rakam verilmediği öğrenildi. Böylece sarı-kırmızılılar değeri çok daha yüksek olmasına rağmen Feghouli için bütçesini zorlamayacak bir bedel ödeyecek.

Başkan Dursun Özbek ile Sportif Direktör Cenk Ergün’ün her konuda anlaşma sağladığı Fransız asıllı Cezayirli futbolcu ise senelik 3 milyon 350 bin euro garanti para alacak. Feghouli ile 4 senelik anlaşma yapıldı.


BAŞKAN DÖNÜYOR


Bu arada Başkan Dursun Özbek’in İstanbul’a döneceği Cenk Ergün’ün ise İngiltere’ye giderek transfer çalışmalarına devam edeceği öğrenildi.

Feghouli’nin ise bu ikiliden ayrı olarak İstanbul’a gelip sağlık kontrolünden geçeceği, imza attıktan sonra yurt dışı kampına dahil olacağı belirtildi.

West Ham United’da 27 maçta forma giyen Cezayirli futbolcu, 4 gol-3 asistle 7 golde katkı sağladı. Bu maçlarda bir kez de direkt kırmızı kart gördü

Haberin Devamı