Spor Galatasaray'a Başakşehir şoku

Galatasaray'a Başakşehir şoku

Paylaş
Galatasaray'a Başakşehir şoku

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray ile Başakşehir karşılaştı

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray, sahasında İstanbul Başakşehir ile karşılaştı. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadele 2-2 sonuçlandı.

Galatasaray 43. dakikada Selçuk İnan ve 49. dakikada Umut Bulut ile öne geçti. Başakşehir'in gollerini ise 80. dakikada Mehmet Batdal ve 85. dakikada Enver Cenk Şahin kaydetti.

Bu skorun ardından Galatasaray puanını 52 yaptı ve liderlik yolunda yara aldı. Avrupa Kupaları'na katılma yarışı veren Başakşehir ise 40 puana yükseldi.

Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacakken, Başakşehir ise evinde Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

HAMZAOĞLU'NDAN DERBİ KADROSUNA 3 DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında İstanbul Başakşehir'i konuk eden Galatasaray, Fenerbahçe ile oynanan derbi karşılaşmasının ilk 11'inde 3 değişiklikle sahaya çıktı.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe karşısında maça ilk 11'de başlayan isimlerden, Burak Yılmaz ve Hakan Balta'yı sarı kart cezalısı olmaları nedeniyle kullanamazken, Alex Telles'i ise yedeğe çekti.

Bu oyucuların yokluğunda, Koray Günter, Bruma ve Yasin Öztekin İstanbul Başakşehir maçına ilk 11'de başladı.

SEMİH KAYA YİNE YOK

Galatasaray'da üst üste sakatlıklar yaşayan Semih Kaya, İstanbul Başakşehir maçında da forma giyemedi.

Sarı-kırmızılı ekibin devre arası hazırlık kampında yaşadığı sakatlık sonrası uzun süre takımdan ayrı kalan ve ardından Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Manisaspor ile yapılan müsabakada 90 dakika oynamasına karşın, ağrıları olması nedeniyle Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyen Semih, hafta içi gerçekleştirilen antrenmanda bu kez sağ üst ön adale grubunda zorlanma oluşmasından dolayı İstanbul Başakşehir karşısında da forma görev almadı.

İstanbul Başakşehir'in Galatasaray karşısına çıktığı 18 kişilik kadroda 6 eski sarı-kırmızılı oyuncu bulundu.

BAŞAKŞEHİR'DE 6 ESKİ GALATASARAYLI

Konuk ekibin ilk 11'inde, Galatasaray'ın altyapısından yetişen isimlerden Alparslan Erdem, Uğur Uçar ve Ferhat Öztorun ile daha önce sarı-kırmızılı formayı giyen Yalçın Ayhan yer aldı. Yedekler arasında da yine daha önce Galatasaray'da oynamış isimlerden kaleci Ufuk Ceylan ve Mehmet Batdal şans buldu.

Öte yandan Ufuk Ceylan, maç öncesi ısınan Galatasaray kaleci ekibinin yanına giderek hasret giderdi. Ufuk, kaleci antrenörü Claudio Taffarel, kaleciler Muslera ve Sinan Bolat'la selamlaşıp bir süre sohbet etti.

G.SARAY KONTROLLÜ, BAŞAKŞEHİR KENDİ SAHASINDA

Galatasaray mücadeleye kontrollü başlarken, ilk dakikalarda Başakşehir'in mücadeleci orta sahasını geçebilmek adına kanatlara inmeye çalıştı. Sarı-kırmızılılar özellikle Sabri Sarıoğlu'nun ortaları ile etkili olma amacını güderken, Başakşehir savunması ilk yarının sonuna kadar rakibini durdurdu.

Başakşehir ise kendi yarı alanına çekildi ve kazandıkları toplarda hızlı paslarla kontra ataklara çıkmaya çalıştı. Galatasaray ise rakibinin hızlı ataklarını zaman zaman faullerle kesti, zaman zaman da başarılı müdahalelerle engel oldu.

SELÇUK İNAN ARENA'YI AYAĞA KALDIRDI

Galatasaray maç başından bu yana aradığı golü, 43. dakikada Selçuk İnan'ın attığı güzel gol ile buldu.

Sağ kanattan gelişen atakta Sabri Sarıoğlu ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Bu noktada bulunan Selçuk İnan sağ ayağı ile vole ve rövaşata karışımı bir vuruş yaptı ve topu sol köşeden filelerle buluşturdu.

SABRİ OYUNDAN ÇIKTI, UMUT'UN GOLÜ GELDİ


Galatasaray'da devre arasında şaşırtan bir değişiklik yaşandı. Hafif sakatlığı bulunduğu belirtilen Sabri Sarıoğlu ikinci yarıya başlamazken, Tarık Çamdal oyuna dahil oldu.

İkinci 45 dakikaya daha istekli bir görüntüde başlayan Galatasaray, 49. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Wesley Sneijder'in pası ile sol kanatta topla buluşan Yasin Öztekin ceza sahasına girdi ve yerden pasını altı pas çizgisine doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Umut Bulut yerden tek vuruşuyla topu filelere gönderdi.

MAÇIN KADERİNİ DEĞİŞTİREN 3 DEĞİŞİKLİK!


Galatasaray, 2 farkı yakaladıktan sonra daha rahat bir oyun ortaya koyarken, yapılan değişiklikler oyunun gidişatını değiştirdi. Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu, 66. dakikada sahanın iyi isimlerinden Yasin Öztekin'i oyundan alırken, Dzemaili'yi oyuna sürdü.

Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise, 60. dakikada Alparslan Erdem'in yerine Cenk Şahin'i; 77. dakikada ise Uğur Uçar ve Marcio Mossoro'nun yerlerine Tayfun Pektürk ve Mehmet Batdal kozlarını kullandı.

ARENA'YI SUSTURAN GOLLER

Oyundaki üstünlüğünü kaybeden Galatasaray, 6 dakika içinde taraftarlarını şoke eden iki golü kalesinde bulundu.

79. dakikada ceza yayı sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Tayfun Pektürk ortasını sağ kale direği hizasındaki altıpas çizgisine doğru gönderdi. Bu noktada savunma ile birlikte topa yükselen Mehmet Batdal kafa vuruşunu yaptı ve topu sol köşeden filelerle buluşturdu.

85. dakikada ise, Ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Tayfun Pektürk havadan uzun pasını ceza sahası içi sağ çaprazındaki Edin Visca'ya gönderdi. Edin Visca yerden vuruşunu yaptı, ancak kaleci Muslara'nın müdahalesinden sonra savunmada Aurelien Chedjou'dan seken top altıpas alanı içerisinde Cenk Şahin'in önünde kaldı. Cenk Şahin bekletmeden vuruşunu yaptı ve takımına beraberliğini getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray şampiyonluk yolunda kritik 2 puan kaybetti.

Haberin Devamı