Spor Galatasaray'a İngiliz milli savunmacı

Galatasaray'a İngiliz milli savunmacı

Paylaş
Galatasaray'a İngiliz milli savunmacı

İngilizler, Manchester City'de gözden çıkarılan Joleon Lesscot ile ilgilenen kulüpler arasında Galatasaray'ı da zikretti

Spor Toto Süper Lig'de ve Avrupa Lig'lerinde ocak ayı yaklaşırken transfer söylentileri gün geçtikçe artış gösteriyor. En son söylenti de devre arasını lider tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi'nde yoluna emin adımlarla devam eden Galatasaray için geldi.

İddia edilen isim ise son İngiltere Premier Lig şampiyonu Manchester City'nin tecrübeli savunması Joleon Lescott. Manchester City'nin yıldız stoperi 8 milyon pound'a elden çıkaracağı ve tecrübeli savunmacıyla ilgilenen 3 kulüpten birinin Galatasaray olduğu söylendi.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, 2010'da 27.5 milyon Euro'ya Everton kulübünden transfer edilen İngiliz savunma oyuncusu, bu fiyatın çok daha altında satın alınabilir. Takımda kalmak ve ilk 11 için mücadele isteyen Lescott'un bu arzusuna karşılık, teknik direktör Roberto Mancini onun yerine genç Matija Nastasic'i düşünüyor.

Haberde 30 yaşındaki savunma oyuncusunu eski kulübü Everton'ın yeniden renklerine katmak istediği belirtilirken, tek handikapın Lescott'un Manchester kulübünden aldığı 90 bin pound'luk haftalık olduğu iddia edildi. Sarı-kırmızılıların da Lescott ile ilgilendiği söylendi.

Geçtiğimiz sezonda şampiyonlukta savunma bölgesinin değişilmez isimlerinden olan 1.88 boyundaki Lescott, 2011-12 sezonunda 46 resmi maçta forma giydi ve 4 kez fileleri sarstı.

Fakat bu sezon Roberto Mancini'nin 19 yaşındaki Sırp savunma oyuncusu Matija Nastasic'i savunmaya yerleştirmesi, Lescott'un da forma şansını sekteye uğrattı. Tecrübeli oyuncu 24 kez milli formayı giyerken bu maçlarda da 1 gol kaydetti. Lescott güçlü fiziğinin yanında atletik yapısıyla da biliniyor.


Sporx

Haberin Devamı