Spor Galatasaray'da deprem

Galatasaray'da deprem

Paylaş
Galatasaray'da deprem

TFF, 6+0+4 kararından vazgeçmedi, AB formülüne de 'olmaz' dedi. Bu haber Galatasaray'da adeta şok etkisi yarattı

Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynama hayali kuran Galatasaray’da yönetim tüm planlarını 6+0+4 yabancı kuralının değişeceği üzerine yapmıştı. Kaliteli yabancılarla kadro takviye edilecek, Cim Bom Avrupa’nın devlerine kafa tutacaktı.

Haberin Devamı

Futbol kamuoyunun büyük çoğunluğu gibi Sarı-Kırmızılı yönetim de ya kuralın 6+2+2 şeklinde değişmesini ya da AB pasaportlu oyuncuların yerli statüsünde olmasını sağlayacak düzenlemenin hayata geçirilmesini bekliyordu.

Ancak öyle olmadı. Yıldırım Demirören, teknik olarak bu saatten sonra yabancı kontenjanının değiştirilemeyeceğini açıkladı, AB vatandaşı oyuncuların yerli sayılamayacağını da ekledi.

Bu açıklama Galatasaray’da depreme neden oldu. Yönetimin sert açıklaması gecikmedi. Galatasaray Yönetimi’nin açıklamasında, “Tekrar sağduyulu, tarafsız ve saygın bir futbol yönetimine kavuşulması en içten dileğimizdir” gibi ağır ifadeler yer aldı.

Bunun en önemli nedeni, tabii ki başkan Ünal Aysal’ın yeni çileklerinin artık zora girmesiydi. Sarı-Kırmızılı taraftarların haftalardır açıklanmasını beklediği Nani, Farfan, Melo, Carlinhos gibi yabancı yıldızların transfer edilmesi şu an için zor görünüyor.

Haberin Devamı

Çünkü kadrosunda zaten 11 yabancısı bulunan Cim Bom’da, Wesley Sneijder’in bile tribüne çıkma ihtimali var. Nordin Amrabat, Dany gibi isimlerin ilk 11’de forma bulma şansları ise artık yok denecek kadar az.

Çünkü Muslera, Eboue, Riera, Chedjou ve Drogba’nın yeri garanti. Kalan tek forma için tam 6 aday var. Cim Bom’un gündeminde artık sadece yerliler var. İlk üçteki isimler de Galatasaray’a hiç yabancı değil!

Gökhan İnler, Kerim Frei, Jem Paul Karacan... Federasyonun açıkladığı kararın ardından taraftarlar, “Peki şimdi transferde nasıl bir yol izlenecek?” sorusunu sormaya başladı. Aslında Galatasaray’ın önünde fazla bir seçenek yok.

Orta saha için Napoli’nin Türk asıllı İsviçreli yıldızı Gökhan İnler’i kadroya katmak için her türlü fedakârlık yapılacak. Fatih Terim, Göhkan’ın yanı sıra alternatif olarak Reading’in 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Jem Paul Karacan’a da imza attırılmasını istiyor.

Artık İmparator için ‘olmazsa olmaz’ haline gelen bir diğer isim ise Kerim Frei... Fulham’lı 19 yaşındaki kanat oyuncusu, U20 Dünya Kupası’nda Ay Yıldızlı formayı giymişti. Cim Bom, Frei için de kesenin ağzını açacak.

Haberin Devamı