Spor Galatasaray'da kritik toplantı

Galatasaray'da kritik toplantı

Paylaş
Galatasaray'da kritik toplantı

Galatasaray Yönetim Kurulu, yarın yapılacak haftalık olağan toplantısında kulüp tarihinin en kritik birleşiminden birini gerçekleştirecek

HELVACI GRUBUNUN TAVRI ÖNEMLİ

Geçtiğimiz hafta Manisaspor yenglisi sonrasında 2. Başkan Mehmet Helvacı’nın çıkışı ve sonrasında yönetimde kendisine yakın isimlerle toplantı yapması yönetimin resmen ikiye bölündüğünün resmini ortaya koyuyordu.

Başkan Adnan Polat yurdışında olduğu için yönetim kurulunu olağanüstü toplantıya çağıran Helvacı’nın bu isteğine ise sadece 6 kişi uymuştu.

Toplantıyı haber alan Adnan Polat ise yönetici arkadaşlarını tek tek arayıp bu toplantının gereksiz olduğunu vurgulayıp, Helvacı’nın çağrısına uymamalarını istemişti.

Ancak Mehmet Helvacı’nın olağanüstü toplantısına katılan Cemal Özgörkey, Vedat Eşkinat, Yalçın Orhon, Hakan Üstünberk, Doğan Yalçınkaya ve İbrahim Çağlar’ın ortak görüşü, Futbol Şubesinin kötü gidişatından sorumlu olarak görülen Sportif Direktör Adnan Sezgin’in görevine son verilmesi kararının hayata geçirilmesi kararını almıştı.

GÖZLER SEZGİN VE AYDINOL’DA

Çünkü yönetim daha teknik direktör Frank Rijkaard ve yardımcılarının görevine son verme kararını alırken aynı zamanda Adnan Sezgin’in görevine son verilmesi de oylanmış ve oy çokluğu ile Sezgin’in görevine son verilmesi kararlaştırılmıştı.

Helvacı ve arkadaşlarının Polat’tan ilk isteği buydu. Ayrıca Asbaşkan Yiğit Şardan’a yakın olduğu için Pazarlama ve İletişim A.Ş.’nin başına getirilen Hakan Aydınol ismine de yönetimin büyük bir bölümü karşı çıktı.

Mehmet Helvacı’nın organize ettiği toplatıda konuşulan konuların başında ayrıca merhum başkan Özhan Canaydın döneminde başlayan şirket birleşmesi ve stat projelerine başkan Adnan Polat’ın tamamen sahip çıkıp geçmişi hiçe sayması da eleştiri konusu oluyordu.

POLAT, HELVACI’YI 2.BAŞKANLIKTAN ALABİLİR Mİ?

Gündemdeki bir başka konuda Başkan Adnan Polat’ın kendisine karşı hareket başlatan ve izinsiz olarak yönetim kurulunu toplantıya çağıran 2. Başkan Mehmet Helvacı’yı, ikinci başkanlık görevinden alabileceği dedikoduları da camiadan sızan haberler arasında.

Ancak bu teorinin gerçekleşmesi için yönetim kurulu içinde oylama yapılması gerekeceği ve Polat’ın böyle bir girişimde bulunması halinde yönetimin iç karışıklığının artık aleni hale geleceği öne sürülüyor.

HELVACI İSTİFA EDEBİLİR Mİ?

Ayrı bir senaryoda ise Helvacı ve arkadaşlarının özellikle Adnan Sezgin’in görevine son verilmesi ve şampiyonluk ümitlerinin hemen hemen yok olduğu Futbol Şubesinde yeniden yapılanmaya gidilmesi görüşünün kabul edilmesi yer alıyor.

Ancak başkan Adnan Polat’ın, Adnan Sezgin’in görevden alma konusunu inada bindirdiği ve bunu kişisel meselesi haline getirip, her koşulda Adnan Sezgin ile göreve devam edeceği de ileri sürülüyor.

Yönetim içindeki bütün bu iç karışıklığa rağmen Başkan Polat’ın Sportif Direktör Adnan Sezgin’in görevine devam etmesinde ısrar etmesi halinde 2. Başkan Mehmet Helvacı’nın istifa yolunu seçeceği de ayrı bir görüş olarak ileri sürülüyor.

Kadir ÇETİNÇALI/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı