Cumartesi Postası Galatasaray'da modern bir meyhane: Münferit

Galatasaray'da modern bir meyhane: Münferit

Paylaş
Galatasaray'da modern bir meyhane: Münferit

Meyhane denince aklınıza ne geliyor? Rakı, meze ve elbetteki sazlı sözlü bir fasıl öyle değil mi? Galatasaray'da açılan Münferit meyhane anlayışına yepyeni bir soluk getiriyor

Haber: Eylem Keskin

Haberin Devamı

eylem.keskin@posta.com.tr

Yeni Çarşı Caddesi’nde Tünel Residance’ın altında yer alan Münferit, mezeleri, yemekleri, tatlıları ve ortamıyla gerçekten modern bir meyhaneyi andırıyor. Genelde ahşabın hakim 9 olduğu Münferit iki kattan oluşuyor. Girişte küçük bir barı var. İşte burası ‘modern meyhane’ tabirinin sahibi. Alt katta ise kocaman bir restoran sizi karşılıyor ve şıklığıyla göz dolduruyor.

Açık havadan hoşlanıyorsanız bahçeyi de tercih edebilirsiniz. Dekorasyon Autabon’a ait. Gerçekten büyük bir mekan ve konumu nedeniyle mi bilmiyorum ama serin. Yaz için ideal. Mekanın sahibi aynı zamanda Beylerbeyi Rakı’nın da sahibi Ferit Sarper. Ama mekanda sadece Beylerbeyi Rakı yok. Dilediğiniz içkiyi sipariş edebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

29 çeşit meze seçeneği

Münferit’te masaya oturur oturmaz atıştırmalık olarak kızarmış ekmek ve ançüezli tereyağı geliyor. Ferit Bey ekmekleri Akhisar’dan getirtiyormuş. Halis muhlis köy ekmeği anlayacağınız. Sanırım lezzeti de buradan geliyor. Ançüezli tereyağından sonra mezelere geçiliyor. Mezelerde yok yok. Mönüde 17 soğuk, 12 sıcak olmak üzere toplam 29 meze seçeneği yer alıyor. Füme yılan balığı, acı sirkeli buharda midye, tavuk ciğeri patates, porçini mantarlı trüf yağı ile fırınlanmış peynir, sirkeli salatalık, patlıcan ezmesi bunlardan birkaçı.

Soğuklardan acı sirkeli buharda midye, sıcaklardan ise bebek ahtapot ve tahin soslu tekir mekanın favorilerinden. Mısır kremalı fener ve midyeli siyah kuskus ve dana yanaklı marul sarmasını da unutmamak lazım. Size önerim mezelere dalıp ana yemeği unutmamanız. Mezeler o kadar göz alıcı ki insan ister istemez kendini alamıyor, dolayısıyla ana yemeğe de yer kalmıyor. Böyle bir hataya düşmemek için mezeleri sınırlı almanızı ya da ortaya söylemenizi tavsiye ederim.

Adaçaylı dondurma nefis

Ana yemeğe gelecek olursak... Mönüde tahmin edemeyeceğiniz kadar çok et ve balık seçeneği var. Kum midyeli poşe deniz levreği, dana kaburga, arpa şehriyeli tiftilmiş dana yanak, deniz mahsüllü makarna mönünün ana yemek bölümünün favorilerini oluşturuyor. Ama en dikkat çekeni naneli favadan ve ördekten yapılmış Çerkez tavuğu. Ördekten yapılmış Çerkez tavuğunu başka hiçbir yerde bulabileceğinizi sanmıyorum. Bu yüzden mutlaka tatmalısınız. Münferit’te içki olarak sadece rakı yok.

Haberin Devamı

Geniş şarap mönüsüyle diğer meyhanelerden farkını ortaya koyuyor. Ana yemekten sonra tatlıyı unutmamanız şiddetle tavsiye olunur. Çünkü başka hiçbir yerde bulamayacağınız özel bir tatlı servis ediliyor, daha doğrusu dondurma, hem de adaçaylı. Pek çok dondurmayla yarışır güzellikte ve lezzette. Çikolatalı lokma da diğer tatlı seçeneği. Münferit’te fiyatlar pek ucuz değil. Mezeler 8-25, ara sıcaklar 14-39 ana yemekler 32-52, tatlılar ise 8-9 TL arasında değişiyor. Pazar günleri kapalı. Cuma ve cumartesi 04.00’e kadar açık.

Adres: Firuzağa Mahallesi, Yeni Çarşı Caddesi. NO: 19. Beyoğlu Tel: 0212 252 50 67