Spor Galatasaray'da 'tüzük' ertelendi

Galatasaray'da 'tüzük' ertelendi

Paylaş
Galatasaray'da 'tüzük' ertelendi

Galatasaray'ın yürürlükteki 30 yıllık tüzüğünü yenilemek için gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, ertelendi

Lutfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen genel kurulun, başlangıcı gibi bitişi de tartışmalar içinde oldu. Galatasaray'ın mevcut yönetim kurulu ile muhaliflerinin mücadele alanına dönen genel kurul, tarafların sert açıklamaları altında ertelenmek durumunda kaldı.

HAYRİ KOZAK'IN TEPKİSİ, GENEL KURULU ERTELETTİ

Tüzük Tadil Komisyonu içinde yer alan üyelerden Hayri Kozak'ın, bazı maddelerde yönetim tarafından değişiklikler yapıldığı şeklindeki sözlerinin, genel kurulun ertelenmesine neden olan durumu başlattığı belirtildi.

Toplam 169 maddeli tüzüğün, sadece 5 maddesi onaylanırken, kulübe üye olma koşullarını belirleyen 6. maddede yaşanan tartışmalarda, Hayri Kozak'la birlikte muhalif grubun salonu terk etmesi sonrası, karar yeterlilik sayısının altında kalındığı gerekçesiyle yeniden sayım istendi.

Genel Kurul Divan Başkanı Prof. Dr. Duygun Yarsuvat'ın yaptırdığı sayım sonrası yaklaşık 350 kişinin salonda kaldığı tespit edildi. Karar yeterlilik sayısı olan 512'nin çok altında üyenin salonda kalması üzerine, genel kurulun 26 Haziran Cumartesi gününe ertelendiği duyuruldu.

POLAT: GALATASARAY İÇİN KAYIP


Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nın sonunda kürsüye gelen Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, yaşanan durumdan kulübün zarar göreceğini söyledi.

Bazı üyelerin eleştirinin dozunu kaçırdığını ileri süren Polat, Galatasaray Kulübü Başkanlığı makamına karşı daha saygılı ifadeler kullanılması gerektiğini vurgulayarak, şunları dile getirdi: “Ben Galatasaray Kulübü Başkanı olarak her türlü görüşe kucak açtım.

Bu tüzüğün patronu siz genel kurul üyelerisiniz. Tartışma ortamı mutlaka olmalı, tartışma olmadan bir sonuca varılamaz ama karar çoğunluğu kalmadığı için bir erteleme oldu.

Bu tüzükle ilgili biz üzerimize düşen görevleri yerine getirdik. Eğer bu 30 yıllık tüzüğün böyle devam etmesini istiyorsanız, siz bilirsiniz.

Bu durum Galatasaray Kulübü için hem maddi hem manevi açıdan hem de zaman açısından kayıptır. Kimseye kırgın değilim, biz görevimizi yerine getirdik.”

Salondan ayrılırken Adnan Polat'ın yanına gelen bir bayan üyenin, “Hiçbir kulüp başkanı sizin kadar demokratik değil. Siz fazla demokratsınız” dediği duyulurken, Polat ise, “Bundan Galatasaray zarar görüyor. Kulübümüze yazık ediliyor” yanıtını verdi.

Haberin Devamı