Spor Galatasaray'dan farklı galibiyet: 89-65

Galatasaray'dan farklı galibiyet: 89-65

Paylaş
Galatasaray'dan farklı galibiyet: 89-65

Beko Basketbol Ligi'nin 20. haftasında Galatasaray Liv Hospital, sahasında Türk Telekom'u 89-65 yendi.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin ilk 5 dakikası, 14-12 Galatasaray Liv Hospital üstünlüğüyle geçildi. Sarı-kırmızılılar Hairston ile skor üretirken, Türk Telekom rakibine Shipp’in basketleriyle karşılık verdi. Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği ilk çeyrekte, son dakikada 7-0’lık bir seri yakalayarak ibreyi kendi tarafına çeviren ev sahibi ekip, periyodu 23-17 önde bitirdi.

İlk çeyreğin son bölümlerinde eline geçirdiği üstünlüğü ikinci periyoda da taşıyan sarı-kırmızılılar, seriyi 13-0’a getirerek, 14. dakikada 12 sayılık bir fark yakaladı: 29-17. Mensah Bonsu’nun pota altındaki etkili oyununa, hücumda ritm yakalayan Kerem Tunçeri ve Murat Kaya’nın sayılarıyla cevap veren Türk Telekom, 17. dakikadaki 9-0’lık serisiyle skora denge getirdi: 33-33. Periyodun kalan bölümleri karşılıklı basketlere sahne olurken, son saniyede Murat Kaya’nın kaydettiği üç sayılık isabetle soyunma odasına 41-41 eşitlikle gidildi.

Üçüncü periyoda Shipp’in üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayı ile giriş yapan konuk ekip, maçın başından bu yana ilk kez öne geçti: 43-44. Türk Telekom, Shipp ile basketler bulmaya devam ederken, Galatasaray Liv Hospital, Göksenin Köksal’ın yanı sıra Erceg’in de devreye girmesiyle, oyunun kontrolünü eline almayı başardı. Konuk ekibin yaklaşık 5 dakika boyunca skor üretemediği bölümü iyi değerlendiren ve 18-1’lik önemli bir seri yakalayan sarı-kırmızılılar, 28. dakikada 66-49’luk üstünlük sağladı. Üçüncü çeyrek, Ümit Sonkol’un son saniyelerde pota altından bulduğu basketle, 66-51 ev sahibi ekibin lehine sona erdi.

Son periyotta skor üretmekte zorlanmayan Galatasaray Liv Hospital, bir ara farkı 27 sayıya kadar çıkardığı karşılaşmadan 24 sayı farkla 89-65 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın en skorer ismi sarı-kırmızılılarda 17 sayıyla mücadele eden Erceg oldu. Ev sahibi ekipte Mensah Bonsu 14 sayı 10 ribaunt ile "double double" yaparken, Göksenin Köksal, Hairston ve Ender Arslan, karşılaşmayı 11’er sayıyla tamamladı. Türk Telekom’da Shipp 15 sayıyla takımının en fazla sayı üreten ismiydi. Konuk takımda Murat Kaya ve Kerem Tunçeri, 10’ar sayıyla mücadele etti.

Bu sonuçla Galatasaray Liv Hospital, ligde 20 hafta sonunda 14. galibiyetini elde ederken, Türk Telekom 13. yenilgisini aldı.

Öte yandan, A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın eski başantrenörü Bogdan Tanjevic de karşılaşmayı izledi.

AA

Haberin Devamı