Spor Galatasaray'dan istifa açıklaması

Galatasaray'dan istifa açıklaması

Paylaş
Galatasaray'dan istifa açıklaması

Florya'da 'istifa' sesleri ve şok iddiaya yönetimden jet yanıt...

Galatasaray Yönetim Kurulu, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 2-0 kaybedilen Fenerbahçe derbisi sonrası Galatasaray Adası'nda toplandı. Florya Metin Oktay Tesisleri önünde toplanan bir grup taraftarın, Başkan Ünal Aysal'ı istifaya davet etmesi ve 11. haftada zirvenin 9 puan gerisinde kalmak masaya yatırıldı.

"FENERBAHÇE'YE İLK DEFA KAYBETMİYORUZ"


Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Özkan Olcay, "Deplasmanda Fenerbahçe ile çok önemli bir lig maçı yaptık. Rakibimiz bizi gayet güzel karşıladı. Fenerbahçe'nin stadında çok itinayla karşılandık. Fenerbahçeli dostlarımıza teşekkürü borç biliyoruz. Fenerbahçe bizden daha iyi oynadı ve maçı kaybettik. Fenerbahçe'ye ilk defa kaybetmiyoruz. İki takım 367 maç oynadı. 108 senelik asırlık bir çınar Galatasaray, bu maçlarda başarılı da olmuştur, mağlubiyetler de tatmıştır. Galatasaray köklü çınarıyla dimdik ayaktadır. Bir maç kaybetmekle ileride kazanılacak başarıları küçümsememek gerekiyor. Olayı bu boyutlarıyla değerlendirmek doğru olur. Liglerin 3'te 2'si daha oynanmadı. Maçların daha yüzde 29'u geride kaldı. Kötümserliğe kapılmaya gerek yok. Avrupa ile Türkiye Ligi'ni birlikte götürmenin zorluğu nedeniyle düşüş olmuştur. Hem teknik kadromuzda hem de yönetimizce gerekli kararlar alınacaktr. Milli maç arasından istifade ederek, futbol takımımız kendisini toparlamak için süratle hareket edecektir" diye konuştu.

DERWALL ÖRNEĞİ

Tecrübeli yönetici, "Evvela kendimize olan güvenimizle önümüzdeki planlamalarımzı yaparız. O onu dedi, bu bunu dedi; bunlar bizi ilgilendirmez. Bu tip sorular bizim yönetim kurulumuzun gündeminde olan şeyler değil. Bizim divan kurulumuz vardır. Sorumluluğumuzu gayet hassas bir şekilde biliyoruz. Bir mağlubiyeti değişik yerlere çekmek gereksiz. Yönetim kurulumuz hemen bir araya gelmiş ve yarından itibaren teknik kadromuzla birlikte bütün tedbirleri en ince tefarruatına kadar alacaktır.

Çarşamba günü Divan Kurulu'na da Galatasaraylıların önüne çıkacağız. Gelen sorulara cevap vereceğiz. Teknik direktörümüz ve ekibimiz daha yeni gelmişlerdir. Alışma dönemine ihtiyaçları vardır. Başarı hemen gelmez. Derwall da ilk geldiğinde bu süreç yaşandı. Ama Derwall dönemi gururla anılan bir dönemdir. Galatasaray yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da başarıya ulaşmayı kendine hedef koymuştur. Çünkü bu gelirleri sadece Türkiye'de sağlayamayacağını bimektedir" ifadelerini kullandı.

'İSTİFA' İDDİASINA YANIT


Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karlı, 'istifa' iddiaları ile ilgili olarak, "Galatasaray magazin haberleriyle karar almaz. Galatasaray'ı karıştırmak için magazin haberi üretenler bedelini ödeyeceklerdir. Tüm bu yalan haberler için hululsal yollara başvurulacaktır" şeklinde konuştu.

radikal.com.tr

Haberin Devamı