Bilim - Teknoloji Galaxy S6 nasıl olacak?
Paylaş
Galaxy S6 nasıl olacak?

Samsung'un 1 Mart'ta tanıtacağı yeni telefonu hakkında şimdiye kadar öğrendiğimiz her şey!

Özellikleri ne kadar iyi olursa olsun, her telefon aynı etkiyi yaratmayabiliyor. Sa>Galaxy S6'yla durum değişecek gibi görünüyor.

Samsung'un tasarım ve yazılım konusunda yerinde sayması, rakiplerin giderek daha iyi alternatifler sunmaları, iPhone 6'nın başarısı, Samsung'u köşeye sıkıştırmış durumda. Ancak firma, geçtiğimiz aylarda tanıttığı Note 4 ile telefonlarının gövdesinde alüminyuma yer verebileceğini göstermişti. Galaxy S6'nın da aynı yönde yenilikçi adımlar atması, hatta S serisini canlandıracak değişiklikler getirmesi bekleniyor.

Adı ne olacak?

SamMobile'a göre Sa adıyla ortaya çıkabileceğini söylüyor. Sonuç olarak S6 adı neredeyse kesin.

Tasarım

Galaxy S6'da bizi daha yüksek kaliteli bir tutuş hissinin ve daha üst seviye tasarımın beklediği kesin. Bilinmeyen ise bu yeniliklerin detayları. Dedikodular, bu konuda birbirleriyle çelişiyorlar. Bazı raporla iPhone'a benzeyen bir Galaxy S6'yla tanışacağımızı söylerken bazıları, S6'nın daha çok Galaxy Alpha'yı andıran bir cihaz olduğunu ileri sürüyor.

Sızıntıların ortak olarak söylediği, en beklemediğimiz şey ise Galaxy S6'nın tek parçadan oluşan "unibody" tasarıma sahip olacağı. Bu iddia gerçekleşirse cihaz açılabilen bir arka kapakla gelmeyeceğinden, pili değiştirmek hayal olacak. Firmanın son telefonlarıdan Galaxy Note 4, halen çıkartılabilir arka kapağa ve pile sahip.


Galaxy S6 Edge, teknik özellikleri ve çıkış tarihi

Galaxy S6 Edge

Galaxy S6 etkinliği için Samsung tarafından dağıtılan davetiyede ilk bakışta ne olduğu pek anlaşılmayan, kavisli bir çizgi var. Bu çizginin kavisli ekranlı S6 Edge'e ait olma ihtimali yüksek. Ancak görüntü Galaxy S6'ya aitse, çok farklı bir S6'yla tanışacağız demektir.

CNet Korea'dan gelen görüntüler, aslında bu şüpheleri ortadan kaldıracak nitelikte. Fotoğrafta Galaxy S6 ve Edge'i yan yana görmek mümkün. Bu fotoğaflarda Galaxy S5'ten farklı bir S6 gördüğümüz kesin, ancak daha metal bir cihaz yerine Motorola Droid Turbo'yu andıran bir tasarım görüyoruz.


Galaxy S6'nın Note Edge'in küçültülmüş sürümü olması bizi şaşırtmayacak, ancak telefonun ekranın iki yanının da kavisli olacağı söyleniyor. CNet'in fotoğrafında cihazın diğer kenarı çok iyi görünmese de, kavisli olduğunu söylemek zor. Anlayacağınız S6 Edge'in kaç yanı kavisli olacağı şimdilik bir bilmece.

Teknik özellikler

AnTuTu hız testi uygulmasından geçtiği fark edilen Galaxy S6'nın Exynos 7320 işlemci, 5.1 inç 2560x1440 ekran, 20MP arka kamera, 5MP ön kamera, 3GB RAM ve 32GB depolama alanı gibi özelliklere sahip olduğu ortaya çıkmıştı. Test sonuçları, cihazın Android 5.0.2'yle çalıştığını söylüyordu.

Çıkış tarihi

Galaxy S5, 2014'te Şubat sonu tanıtılmış, piyasaya sürülmesi yaklaşık 2 ay sürmüştü. Galaxy S6 MWC'de, 1 Mart'ta tanıtılacak ve piyasaya sürülmesi yine 2 ayı, yani Nisan sonunu veya Mayıs'ı bulabilir.

Resimlerle: 2015'in telefonları

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı