Bilim - Teknoloji Galaxy S9, Synaptics teknolojisini kullanacak
Paylaş
Galaxy S9, Synaptics teknolojisini kullanacak

Geçen sene akıllı telefonlar hakkında en yaygın olan spekülasyonlardan birisi de ekran altına yerleştirilmiş olan parmak izi okuyucusuydu. Şimdiyse Samsung’un Galaxy S9 modelinde bu teknolojiyi kullanabileceği söyleniyor.

Söylentilerin kaynağı ise son derece sağlam diyebiliriz. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Synaptics isimli bir şirket, ekranı parmak izi tarayıcısı olarak kullanan bir teknoloji geliştirdiğini açıklamıştı. Bu teknoloji sayesinde ekranın bir bölümü parmak izi okuyucusu olarak çalışıyordu.

Şimdi ise bu teknoloji için seri üretime geçildiği ve global pazardaki ilk beş isimden birinin bu teknoloji için yüklü miktarda siparişte bulunduğu açıklandı. Şimdi ilk 5’te bulunan akıllı telefon üreticilerine bir bakalım. Bilindiği gibi ilk sırada Samsung bulunuyor.

Onu sırasıyla Apple, Huawei, Oppo ve Vivo takip ediyor.
Apple zaten iPhone X ile FaceID’ye geçiş yaptı. Huawei’de aynı şekilde kendi yüz tarama sistemini tanıttı. Vivo ise Qualcomm’un ekran altındaki parmak izi tarayıcı teknolojisini kullanacağını açıklamıştı. Bu durumda geriye yalnızca 2 firma kalıyor. Oppo ve Samsung.

Synaptics, bu teknolojiyi OLED ekran kullanan bir model için ürettiğini belirtiyor. Bu durumda geriye yalnızca 1 isim kalıyor. O da Sain yeni ekran altı parmak okuyucusu teknolojisi ile gelecektir. Yine de bekleyip göreceğiz.

Nokia 6 2018 İlk Sertifikasını Aldı

Haberin Devamı