Bilim - Teknoloji Galaxy S9 ve S9+ satışına Microsoft mağazalarında başladı!
Paylaş
Galaxy S9 ve S9+ satışına Microsoft mağazalarında başladı!

Akıllı telefon pazarında bir türlü dikiş tutturamayan Microsoft, şimdilerde bir zamanlar rakip olduğu firmaların ürünlerini satmaya başladı

Yazılım dünyasının tecrübeli ismi, akıllı telefon pazarına da kendi tasarladığı mobil işletim sistemini entegre etmeye çalışınca büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı. Sonuç olarak bu sektörden çekilme kararı alan Microsoft, artık online mağazalarında Saun cihazlarını satıyor. Bu cihazlardan sonuncusu ise Galaxy S9 ve S9+ oldu.

Hatırlanacağı üzere Sada gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi kapsamında tanıtmıştı. Geçtiğimiz günlerde ön sipariş süreci start alan telefonun çıkış tarihi ise 16 Mart olarak belirtilmişti.

Microsoft’ta geçtiğimiz gün kendi online satış sitesi üzerinden Gaalxy S9 ve S9+ satışının startını verdi. Sade 720 dolardan, S9+ ise 840 dolardan satışa sunuldu.

Ülkemizdeki fiyatlarla karşılaştırdığımızda arada ne yazık ki büyük bir uçurum olduğunu görüyoruz. ABD’de 720 dolar olan S9’un Türkiye’deki satış fiyatı ise 4499TL. Doları 4TL kabul etsek bile 3000TL bile etmeyen bir cihaz, ülkemizde 4500TL’den satışa sunuluyor. Gerçekten yazık.

Elbette dip not olarak şunu da belirtmek gerekiyor. Aradaki fiyat farkının bu denli uçuk olmasının temel nedeni, ülkemizdeki vergilerin çok yüksek olması. Yoksa ABD’de S9’u dışarıdan ithal ediyor, Türkiye’de. Yani sonuçta Samsung ABD malı değil.


HUAWEİ P9 LİTE'IN YERİNİ ALACAK HUAWEİ P-SMART SATIŞA ÇIKIYOR


Haberin Devamı