Son olarak bulgurun bir antioksidan ve vitamin kaynağı olduğuna dikkat etmelisiniz. Fenolik asitler, hücresel yaşlanmayı destekleyen serbest radikalleri bloke ederek etki eder, bu nedenle bunların diyete eklenmesinin insan sağlığı üzerinde faydalı etkileri vardır.
BULGURUN FAYDALARI NELERDİR?
Bu gıdanın düzenli tüketiminin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinden bazıları, gliseminin düzenlenmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ile ilgilidir. Aynı zamanda kilo verme planlarına katkısı da yadsınamaz.
NORMAL KAN ŞEKERİ SEVİYELERİNİ KORUR
Bulgur, diğer tahıllara göre düşük glisemik indekse sahiptir. Bu, içerdiği diyet lifi miktarından kaynaklanmaktadır. Aslında, bu bileşenin yaptığı şey şekerin emilimini azaltmaktır. Bu sayede dolaşımdaki normal şeker seviyelerini korur. Bu nedenle, tip 2 diyabet için koruyucu bir besin olarak da görülüyor.
HÜCRE HASARINI ÖNLER VE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ İYİLEŞTİRİR
Bu besin antioksidan maddeler, özellikle fenolik bileşikler ve E vitamini sağlar. Bu sayede hücreleri reaktifler ve toksik bileşenlerin neden olduğu hasardan koruduğu için bağışıklık sisteminin normal işleyişine katkıda bulunur. Ayrıca içerdiği mineraller metabolizma için vazgeçilmezdir.