5- Narlı beze pasta tarifi
Narlı beze pasta malzemeleri
- 4 büyük yumurta akı
- 225 gram pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı balsamik sirke
Dolgu kreması için:
- 2 poşet krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı ceviz
Üzeri için:
Narlı beze pasta yapılışı
Bir kapta yumurta beyazını katılaşıncaya kadar çırpın. Pudra şekerinin de her seferde 1 yemek kaşığı kadarını yavaşa yavaş yumurtaya ilave edin. Şeker bittiğinde çırpma işlemini de bitirin. Çok fazla çırpılırsa yumurta kesilebilir bu yüzden katı ve parlak bir görünümde ve kabı ters çevirdiğinizde karışım dökülmüyorsa kıvamı tutmuş demektir. Yavaşça mısır nişastası ve sirkeyi ekleyip, iyice karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, üzerine çemberli kek kalıbının yalnızca çemberini koyun. Yağlı kağıdı çemberin iç kısmına geçirip kenarlarını kaplamasını sağlayın. Hazırlanan karışımı döküp, çemberin kenarlarından yukarıya çıkacak şekilde kaşıkla yayın. Ortasına krema koyulacağı için boşluk bırakın.
140 derecede yaklaşık 1 saat 15 dakika kadar fırının kapağını açmadan pişirin. Kabuk bağlayıp çatlamaya başlayınca, parmağınızı batırdığınızda içi biraz daha yumuşak olmalı. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Krem şantiyi soğuk sütle çırpıp, içine ceviz ve çikolata parçalarını ekleyip karıştırın. Kremayı bezenin içine doldurup, üzerine nar taneleri serpiştirin.