YÜKSEK TANSİYONA NEDEN OLAN ALIŞKANLIKLAR
Birçoğumuz, kan basıncınızı düşürmeye çalışırken, tuzluluğu yemeğinizde aşırı derecede sallamanın hayır-hayır olduğunu biliyoruz. Ancak kızartma yemeklerini, pişmiş balık yemeklerini ve diğer sağlıklı görünen seçenekleri karıştırmak için yaygın olarak eklenen bazı soslar da sodyumla dolu olabilir. Sadece bir çorba kaşığı soya sosu, 818 miligram sodyum veya bu mineralin önerilen alımının %35'inden biraz fazlasını içerir (günlük 2.300 miligram sodyum limitine göre). Çorbalarınıza ve diğer yemeklerinize eklediğiniz miso ezmesi, yemek kaşığı başına 600 miligramdan biraz fazla sodyum veya günlük önerilen alımınızın %26'sını içerir.