Spor Gana ve yıldızları

Gana ve yıldızları

Paylaş
Gana ve yıldızları

2010 Dünya Kupası'nda D Grubu'nda mücadele edecek olan Gana; Avustralya, Almanya ve Sırbistan ile aynı grupta bulunuyor

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Dünya Kupası Afrika elemelerinin ikinci turunda, E grubunda Gabon, Libya ve Lesotho ile eşleşen Gana, zor da olsa bu grubu averajla birinci sırada tamamladı ve bir sonraki tura katılma hakkı kazandı.

TEKNİK DİREKTÖR MİLOVAN RAJEVAC
Çalıştırdığı Takımlar: Kızılyıldız, Vojvodina, Borac Cacak

Kariyeri: 2 Ocak 1954’te Yugoslavya’nın Cajetina kentinde doğan Rajevac, futbol kariyerine savunma oyuncusu olarak başladı ve milli takım seviyesine kadar ulaştı.

1979 yılında UEFA Kupası’nı kazanan Kızılyıldız ekibinde yer alan Rajevac, oyunculuk kariyerine son vermesinin ardından teknik direktör olarak futbolun içinde kaldı.

Kızılyıldız’da teknik direktör yardımcılığı yapan ve Vojvodina ile Borac Cacak’ı çalıştıran Rajevac, teknik direktörlükte fazla bir deneyimi olmamasına rağmen 2008 yılında Gana’nın başına geçti.

ÖNE ÇIKAN FUTBOLCULAR
John Pantsil (Savunma): Savunmanın her yerinde oynayabilen 27 yaşındaki futbolcu, kulüp bazında Fulham’ın formasını giyiyor.

Futbol kariyerini 2 yıldır İngiltere’de sürdüren ve futbolcu, Premier League’de şu ana kadar sadece 7 maça çıkabilmesine rağmen, orta sahaya da verdiği katkıyla Gana takımında büyük vazife görüyor.

Sulley Muntari (Orta Saha):
Fizik gücü yüksek futbolcu, kulüp bazında İnter’de forma giyiyor. Çok koşuyor ve hücuma katkısıyla rakip savunmayı yoruyor.

Muntari, uzaktan şutlarıyla da tehlikeli oluyor.

Michael Essien (Orta Saha):
Gana ile Chelsea’nin orta sahasını emanet ettiği 28 yaşındaki futbolcu müthiş bir enerjiyle, hücumu düşünerek oynuyor.

İhtimal verilmeyen pozisyonlarda gol yollarını açan futbolcu, oyunu hem savunma, hem de hücumda çift yönüyle oynayabiliyor.

FIFA tarafından birkaç kez yılın futbolcusu olarak aday gösterilen Essien, ilk kez 1999 yılında yapılan 17 yaş altı şampiyonasında dikkati çekti.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
Gana, dünya kupalarına sadece bir kez, 2006’da katıldı. Burada 4 maç yapan Gana, Kupa’ya 2 galibiyet 2 yenilgiyle ikinci turda veda etti.

2

Haberin Devamı